București, 29 septembrie 2022: Adunarea Generală a UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, organizație din care fac parte 20 de companii de asigurări reprezentând aproximativ 90% din piața de profil – a desemnat joi, prin vot, membrii Consiliului Director al asociației pentru următorii trei ani.

 

Astfel, Președinția UNSAR va fi deținută de Alexandru CIUNCAN, în timp ce funcția de Vicepreședinte a revenit companiei NN Asigurări de Viață. Membri ai Consiliului Director sunt societățile ALLIANZ-ȚIRIAC Asigurări, GENERALI România, GROUPAMA Asigurări, SIGNAL Iduna Asigurări și UNIQA Asigurări.

 

Le mulțumesc tuturor membrilor UNSAR pentru încrederea acordată. Avem foarte mult de lucru în continuare, alături de toți actorii din ecosistemul financiar-bancar, în beneficiul clienților și al economiei românești. Printre prioritățile noastre în următorii ani se numără consolidarea încrederii românilor în industria de profil, dezvoltarea sustenabilă a acesteia și intensificarea acțiunilor de educație financiară. Mesajele campaniilor de informare din ultimii ani- #gatapentruVIATA, #ATENTinTRAFIC, #ANTIGHINION, #ANTIGHINIONpentruAcasă sau #BusinessSOS – au ajuns la milioane de români, iar acest lucru nu poate decât să ne motiveze să continuăm în această direcție, prin proiecte și inițiative ambițioase”, a declarat Alexandru CIUNCAN, noul Președinte și Director General al UNSAR.

A fost o onoare pentru mine să conduc asociația reprezentativă a pieței de asigurări din Romania timp de șase ani în calitate de Președinte. Vreau să le mulțumesc membrilor și partenerilor noștri de dialog pentru efortul depus în direcția creșterii vizibilității și stabilității industriei, într-o perioadă plină de provocări. Vom continua să sprijinim noua conducere astfel încât, împreună, să contribuim la dezvoltarea industriei de asigurări din România, a precizat Adrian MARIN, care a deținut președinția Uniunii în numele companiei GENERALI România timp de 6 ani.

 

Conform Statutului UNSAR, Consiliul Director asigură activitatea operațională a Uniunii și punerea în executare a hotărârilor Adunării Generale, în vederea aducerii la îndeplinire a obiectivelor UNSAR.

***

 

 

 

 

 

 

 

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federației asigurătorilor și reasigurătorilor europeni – Insurance Europe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here