București, 23 martie 2022: Leader Team Broker, jucător cheie pe piața asigurărilor de nișă din Europa, emite asigurări de frontieră pentru șoferii din Ucraina cărora le expiră polițele de răspundere civilă auto pe teritoriul României. Compania acordă, totodată, consultanță clienților în vederea deschiderii, gestionării și soluționării dosarului de daune, în cazul unui incident în trafic cu o mașină înmatriculată în Ucraina.

Conflictul armat din Ucraina a determinat un aflux de mașini înmatriculate în țara vecină care au intrat pe teritoriul României, unele cu scopul tranzitării țării noastre spre vestul Europei, altele pentru a rămâne o perioadă în România. În aceste condiții, există două situații cu care se pot confrunta șoferii acestor autovehicule în România: pe de o parte, le poate expira asigurarea ”Carte Verde” încheiată în Ucraina și vor avea nevoie de o asigurare de frontieră, iar, pe de altă parte, pot fi implicați în incidente în trafic în România, situație în care este nevoie de despăgubiri din partea asigurătorului ucrainean la care este încheiată polița obligatorie de răspundere auto.

Având în vedere circumstanțele extraordinare în care cetățenii ucraineni au fost obligați să-și părăsească țara, Leader Team Broker vine în sprijinul acestora, oferindu-le ajutor pentru încheierea unei noi polițe de frontieră, în cazul în care asigurarea ”Carte Verde” expiră pe teritoriul României, dar și consultanță în cazul în care sunt implicați într-un accident în România.

După izbucnirea războiului din Ucraina, în România au intrat câteva zeci de mii de mașini înmatriculate în țara natală, iar numărul lor crește în fiecare zi. În graba cu care au fugit din calea războiului, mulți dintre șoferi nu au avut timp să-și reînnoiască asigurarea obligatorie, astfel încât se află acum în situația în care le-a expirat polița auto. În același timm, sunt situații în care mașini înmatriculate în Ucraina sunt implicate în accidente  rutiere produse pe teritoriul României și nu știu ce să facă cu asigurarea încheiată la un asigurător din țara de origine a cărui activitate a fost întreruptă, poate, din cauza războiului. Leader Team Broker a luat decizia de a-i sprijini atât pe proprietarii de mașini înmatriculate în Ucraina, pentru a-și face o asigurare nouă valabilă în România și în alte țări europene pe care le vor tranzita, cât și pe șoferii români cărora le oferă asistență și consiliere în cazul producerii unui accident cu o mașină înmatriculată în Ucraina”, a declarat Răzvan Rusu, fondator Leader Team Broker de Asigurări.

Eliberarea asigurării de frontieră pentru deținătorii de vehicule înmatriculate în Ucraina

 

Pentru a putea circula pe teritoriul României, toate vehiculele înmatriculate în Ucraina, la fel ca și cele înmatriculate în oricare alt stat, au nevoie de o asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). Documentele care atestă această poliță sunt următoarele:

 

  • O asigurare ”Carte Verde” eliberată de o societate de asigurări membră a Biroului ”Carte Verde” din Ucraina cu valabilitate în România, tipărită sau în format digital (pe telefon mobil, tabletă, laptop etc.);

 

  • O asigurare de frontieră eliberată în orice stat membru al Spațiului Economic European (SEE) și Elveția.

 

Având în vedere situația excepțională din prezent, pentru a fluidiza traficul prin vămile de la granița cu Ucraina, polițiștii de frontieră permit și accesul vehiculelor care nu au o asigurare ”Carte Verde”.

 

Pentru autovehiculele care nu au, sau cărora le expiră asigurarea auto obligatorie, și nu pot face dovada printr-un document din cele menționate mai sus, trebuie încheiată o asigurare de frontieră în România. Leader Team Broker emite asigurări de frontieră prin Euroins și Omniasig, companii de asigurare care emit astfel de polițe în România. Asigurarea de frontieră este valabilă pentru 30 de zile pe teritoriul statelor membre ale Spațiului Economic European și în Elveția, iar costul acesteia variază între 100 și 150 de euro.

 

Leader Team Broker oferă asistență în cazul unui accident cu o mașină din Ucraina

 

În cazul unei daune care se produce din vina unui șofer care a condus o mașină înmatriculată în Ucraina și care are o asigurare ”Carte Verde”, șoferul păgubit se va adresa Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

 

BAAR este asociația profesională independentă a tuturor societăților de asigurare, care îndeplinește atibuții de plată a despăgubirilor sau de compensare, prin sistemul Carte Verde. BAAR preia solicitarea și soluționează dosarul, după care solicită sumele plătite cu titlu de despăgubire organismului echivalent din Ucraina. Dacă șoferul din Ucraina are asigurare de frontieră se adresează direct asigurătorului Omniasig sau Euroins. Leader Team Broker, prin departamentul Daune, acordă clienților consultanță la daune în vederea deschiderii, gestionării și soluționării dosarului de daune”, a declarat Marius Constantinescu, director al departamentului Daune din cadrul Leader Team Broker.

 

Termenul maxim pentru primirea despăgubirii este de 90 de zile de la depunerea ultimului document la dosar, dar, având în vedere situația în continuă degradare din Ucraina, perioada ar putea fi extinsă.

 

Până în prezent, peste 75.000 de mașini înmatriculate în Ucraina au intrat pe teritoriul României și s-au produs câteva accidente grave și 40-50 de tamponări ușoare.

 

Despre Leader Team Broker de asigurare

 

Leader Team Broker de asigurare este o companie de brokeraj în asigurări cu prezenta la nivel european si cu peste 16 ani de experiență în managementul riscului și asigurări. Compania este recunoscută ca unul dintre cei mai inovatori jucatori de brokeraj in asigurări cu produse unice de raspundere, sanatate, cyber security, produse pentru industria IT, industria navală, aviație, energie, marketing si HR.

 

În 2021, Leader Team Broker a primit in UK-Londra, distincția de ”Brokerul de asigurări al anului”, în cadrul premiilor Corporate LiveWire, pentru gradul de creativitate și de inovare a produselor de asigurare, concepute pentru noile industrii aflate în dezvoltare și care acoperă noile provocări ale mediului de business.  Juriul a apreciat felul în care Leader Team Broker sparge tipare și vine cu produse creative, pentru industrii aflate în plină expansiune și pentru riscuri dintre cele mai diverse.

 

În 2020, performanțele companiei au fost recompensate de publicația Piața Financiară cu titlul de ”Brokerul anului în asigurări” și de Financial Intelligence cu distincția ”Asigurarea pentru securitate cibernetică a anului 2020”.

 

Publicația londoneză ”Treat Technologies” dedicată știrilor din domeniul securității cibernetice a inclus Leader Team Broker în top 20 companii la nivel mondial care oferă cele mai bune soluții și produse de asigurare în ”cyber insurance”. În anul 2017, compania a primit premiul ”Cel mai creativ Broker de asigurare din România”, oferit de Media XPrimm iar în 2019 a primit premiul pentru „Inovație și Digitalizare”, fiind singura companie de brokeraj care a folosit tehnologia RPA pentru operațiunile financiare repetitive. Compania a fost premiată în 2020 de publicația Piața Financiară, la Gala e-finance, cu premiul „e-Risk” pentru cel mai bun produs destinat prevenirii și acoperirii riscului de atacuri cibernetice.

 

Leader Team este singura companie de brokeraj în asigurări care a dezvoltat conceptul iDoctor, un program intergrat de servicii medicale naționale și internationale, având la bază un program de asigurări personalizat.

 

Detalii pe https://leaderteam.ro/

Follow us on LinkedIn: Leader Team Insurance Broker https://www.linkedin.com/company/leader-team-insurance-broker/mycompany/?viewAsMember=true

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here