Pool-ul  de  Asigurare  Împotriva  Dezastrelor  Naturale  (PAID) a organizat joi, 9 septembrie, o nouă ediție a Conferinței Anuale a Distribuitorilor de asigurări de locuințe. La eveniment au participat, în majoritate, distribuitorii de asigurări de locuințe, reprezentanți ai Institutului de Studii Financiare, ai PRBAR, ai UNISCAR și ai UNSAR, alături de partenerii strategici ai PAID. Cu această ocazie, PAID a anunțat lansarea, de la 15 septembrie, a unei noi campanii de informare privind asigurarea obligatorie a locuințelor, sub sloganul „Natura nu ne datorează nimic”.

„Dezastrele naturale distrug locuințe, distrug și vieți. Și oricâte eforturi am face pe zona de schimbări climatice, fenomenele meteo extreme vor fi tot mai dese, iar numărul locuințelor afectate mereu în creștere. Este realitatea lumii în care trăim și, așa cum ne-am ales sloganul noii campanii, trebuie să fim conștienți că natura nu ne datorează nimic. Este responsabilitatea noastră să punem câte puțin deoparte, pentru a ne asigura că, în caz de dezastru, nu pornim reconstrucția de la zero. Avem mare încredere că, prin acest concept al campaniei, vom reuși să creștem nivelul de conștientizare a populației în legătură cu nevoia încheierii unei polițe de asigurare împotriva dezastrelor naturale”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.

 

Conducerea PAID a prezentat partenerilor și distribuitorilor de asigurări de locuințe rezultatele obținute prin campaniile desfășurate în prima jumătate a anului 2021, precum și proiectele în derulare sau în fază de analiză.

 

„Evenimentul nostru a pornit de la conceptul „20% nu este suficient”. Am comunicat asta tuturor partenerilor noștri, într-un mod cât se poate de creativ, pentru a sublinia faptul că un grad de acoperire al PAD de 20%, raportat la numărul de locuințe, expune 4 din 5 români la riscul de a rămâne fără nimic în cazul unui dezastru natural. Dacă vrem să schimbăm aceste cifre, dar mai ales aceste destine, este necesar să ne unim eforturile și să creștem gradul de cuprindere al asigurării obligatorii. În final, atât PAID, cât și distribuitorii PAD, știm clar un lucru, că suntem cu toții uniți de aceeași responsabilitate”, a conchis Nicoleta Radu.

 

 

 

Despre PAID

 

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurari obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: – Cutremur – Inundații – Alunecări de teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here