18 mai 2023 – Schneider Electric a stabilit noi standarde anul trecut prin crearea primului stand expozițional complet neutru din lume, la târgul Light & Building 2022 în Frankfurt, Germania. În semn de recunoaștere a acestei realizări, compania a primit distincția iF Design Award la iF Design Award Night 2023, care a avut loc pe 15 mai la Friedrichstadt-Palast din Berlin, Germania.

Prezentat anual din 1954 de cea mai veche instituție independentă de design din lume, iF International Forum Design, iF Design Award premiază designul remarcabil de produs. Conceptul Schneider Electric a ieșit victorios dintre aproximativ 11.000 de candidaturi rivale la categoria „Design interior”, impresionând un juriu format din 133 de membri, experți internaționali independenți.

La târgul Light & Building 2022, Schneider Electric a redus cu succes două treimi din emisiile care ar fi fost generate de un stand expozițional comparabil de 1700 m2 într-un design convențional, prin utilizarea de materii prime regenerabile, materiale reciclate și upcycling la sfârşitul duratei de viaţă utilă a obiectului. În loc de plastic, plăcuțele de identificare au fost făcute din hârtie din iarbă, în timp ce europaleți au fost folosiți pentru pereți și birouri de informații pentru a reveni la ciclul logistic al companiei după eveniment. Cea mai mare parte a mobilierului a fost închiriată, podeaua a fost biodegradabilă, în timp ce elementele grafice din materiale textile au folosit 100% poliester reciclat din sticle vechi de plastic și au fost procesate în pungi după eveniment.

Pe lângă utilizarea cu o treime mai puține panouri de expoziție, prezentarea unor materiale video cu viitorul soluțiilor digitale (reprezentate pe ecrane) în locul displayurilor obișnuite de produse a redus, de asemenea, emisiile de carbon. În plus, au fost luate în considerare călătoriile și cazarea personalului, deoarece majoritatea angajaților s-au deplasat cu automobile electrice.

Prin aceste măsuri, Schneider Electric a reușit să reducă amprenta ecologică a zonei sale expoziționale de la aproximativ 300 de tone de CO2 pentru aparițiile anterioare la târguri, la aproximativ 80 de tone de această dată. Mai mult, pentru a compensa acest rezultat, compania a susținut un proiect de mediu în Madagascar prin organizația myclimate. Această finanțare a contribuit la sprijinirea producției și implementării sobelor solare ecologice pentru a contracara defrișarea rapidă a junglei Madagascar. Prin acest angajament, Schneider Electric a compensat un total de 100 de tone de CO2. În mod esențial, compania și-a adoptat încă de atunci abordarea carbon-neutru pentru Light & Building 2022 ca etalon, astfel încât să fie implementat la toate standurile din cadrul târgurilor organizate la nivel local din regiunea DACH.

Pentru a afla mai multe despre angajamentele Schneider Electric în materie de sustenabilitate, descoperiți cele mai recente rapoarte de sustenabilitate, aici.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem că accesul la electricitate și la tehnologie, prin intermediul unor soluții inteligente, este un drept fundamental al omului.

 

Furnizăm soluții digitale în domeniul energiei și al automatizării, în scopul asigurării eficienței și sustenabilității. Îmbinăm cele mai bune tehnologii de automatizări, software și servicii integrate pe zona energetică în timp real, pentru locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii.

 

Ne-am luat angajamentul să descoperim posibilitățile infinite ale unei comunități deschise, globale, inovatoare, care ne împărtășește țelul și valorile.

 

www.se.com/ro

 

Discover Life Is On

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here