• O nouă soluție de investiții pentru clienții cu resurse financiare semnificative;
  • Tailor-made: În functie de profilul de risc și de câștigurile așteptate de investitori, aceștia vor deține portofolii personalizate;
  • Administrare profesionistă și discreționară a portofoliului pe termen lung și Manager de Portofoliu dedicat.

 

București, 13 martie 2023 – OTP Asset Management România anunță lansarea unui nou produs de investiții, Portofolii individuale de investiții administrate discreționar, lărgindu-și paleta de produse de investiții disponibile clientilor săi, persoane fizice si juridice. Prin lansarea acestui produs, compania oferă o soluție complementară de investiții pe termen lung clienților săi.

Portofoliul individual administrat discrețioanr reprezintă o formă de administrare a investițiilor în care deciziile de cumpărare și vânzare a instrumentelor financiare, din portofoliu, sunt luate în numele clienților, de către profesioniști în investiții, așa cum este OTP Asset Management Romania SAI SA.

 

Astfel, toată responsabilitatea și deciziile implicate în procesul investițional revin în sarcina administratorului, prin intermediul unui Comitet de investitii, special constituit în acest scop. Mai mult decât atât, monitorizarea în permanență a portofoliului este responsabilitatea Managerului de Portofoliu special dedicat clientului. În acest mod, clienții care dețin astfel de conturi administrate discreționar, se pot concentra pe business-ul propriu, pe activitatea în care aceștia sunt specializați și prin care obțin venituri, lăsând în schimb, administrarea portofoliului investițional în sarcina profesioniștilor în investiții.

 

„Administrarea activelor presupune atât cunoștințe în domeniul piețelor de capital, capacitate de analiză și sinteză, construirea unei strategii, cât și presiunea de a lua decizii, dar și zeci și sute de ore pentru cercetarea și analizarea companiilor și a fluxurilor de știri și evenimente. Noi, ca oameni tehnici în aria noastră de expertiză, ca oameni de piață de capital, suntem antrenați să facem toate aceste lucruri și să luăm decizii, însă această abilitate vine cu mulți ani de experiență în spate și cu multe ore dedicate activității. Practic, acesta este job-ul nostru și îl putem face pentru clienții nostri, pentru ca aceștia să se bucure in primul rând de timpul prețios, dar și de libertatea mentală de a nu fi nevoiți să ia anumite decizii, poate greu de luat în momente dificile de piață“ declară Dan Popovici, CEO OTP Asset Management România.

 

Acesta mai adaugă „De ceva vreme, am identificat o nevoie specifică a unui segment clar de clienți și aici vorbim de clienții care au la dispoziție sume importante de bani, pe care să nu le țină la saltea sau în depozite, ci doresc să își planifice conștient resursele financiare, într-un mod cât mai eficient și accesând serviciile unor profesioniști în investiții. Acești clienți știu cel mai bine că timpul înseamnă bani și decid ca timpul să lucreze în favoarea lor“.

 

Pentru deschiderea unui Portofoliu individual administrat discreționar, este necesară o sumă de minim 500,000 lei sau 100,000 euro, produsul putând fi accesat atât de segmentul de retail, cât și de cel instituțional. În urma procesului de profilare pe care este necesar să îl parcurgă clientul,  se conturează o strategie de investiții și termeni specifici ai contractului, pe baza cărora se construiește portofoliul investițional adecvat nevoilor acestuia.

 

Perioada minimă de contractare este de un an de zile. Cu toate acestea, clientul poate să încheie contractul în orice moment, în conformitate cu legislația în vigoare.  Este important să ținem seamă că investițiile în instrumente financiare sunt volatile uneori, de aceea recomandăm să se considere o perioadă de peste 3-5 ani.

 

Mandatele discreționare sau portofoliile individuale de investiții administrate pe bază discreționară reprezintă un segment foarte important din industria de asset management la nivel european. Astfel, conform statisticilor EFAMA, la nivelul Europei, aproximativ 43% din activele sub administrare sunt datorate acestor mandate discreționare. În Europa, valoarea mandatelor discreționare acordate de clienții de retail este de aproximativ 560 mld. euro.

 

Ca orice investiție, și deținerea unui Portofoliu Individual de investiții administrat pe bază discreționară are riscurile sale. În principal, investițiile se desfășoară pe bursele globale și/sau pe cele locale, tranzacționând în special acțiuni, dar și instrumente cu venit fix. Prin natura lor, valorile de piață ale acestor active pot fluctua semnificativ, chiar de la o zi la alta. Astfel, valoarea portofoliului poate scădea sub valoarea sa inițială.

În funcție de tipul de risc profilat, atât detaliile contractului, cât și strategia de investiții pot varia. Astfel, înainte de a încheia un contract, potențialilor cliențil le sunt prezentate riscurile relevante care îi pot afecta.

 

Despre OTP Asset Management Romȃnia SAI S.A.

Prezentă pe piața locală din 2008, OTP Asset Management Romȃnia SAI S.A. se află în topul celor mai importanți administratori de fonduri de investiții din România, cu active în administrare de peste 524 milioane de lei la finalul lunii februarie 2023. Compania administrează o gamă diversă de fonduri de investiţii, oferind posibilitatea de a accesa investiţii în acţiuni, prin OTP Expert, OTP AvantisRO, OTP Innovation, OTP Global Mix, OTP Premium Return și OTP Dinamic, în sectorul imobiliar prin OTP Real Estate & Construction, dar şi investiţii în titluri de stat şi obligaţiuni, prin intermediul OTP Obligațiuni, OTP Euro Bond, OTP Dollar Bond și OTP ComodisRO. În prezent, compania deservește peste 14.200 de investitori, din segmentul de retail și clienți persoane juridice, în 11 fonduri deschise de investiții și serviciul de Portofolii Individuale administrate discreționar.

 

Despre OTP Bank România

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. Din 2019, OTP Bank trece printr-un amplu proces de transformare, prin care își propune să crească semnificativ pe segmentele de business și, de asemenea, să creeze o experiență mai bună pentru clienți. Având o echipă în continuă creștere, care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here