Startup-ul ucrainean Finmap a atras fonduri de 1 milion de euro de la SMOK Ventures, CEO-ul tbi bank și alți investitori pentru a-și extinde și consolida prezența internațională

Finmap, o platformă ucraineană de gestionare a cash flow-ului, dedicată micilor afaceri, a obținut o nouă rundă de investiții de 1 milion de euro de la fondul de investiții polonez-american SMOK Ventures, în calitate de investitor principal, și de la o serie de fonduri de investiții și investitori privați. Co-fondatorul și partenerul general al SMOK Ventures, Paul Bragiel, a investit în peste 400 de companii în cariera sa, printre care UBER, Stripe, Niantic, Unity și Zappos, iar aceasta este prima dată când fondul investește într-un proiect ucrainean. CEO-ul tbi bank, Petr Baron, fondul de investiții ceh Presto Ventures și compania de investiții Capital Genetics s-au alăturat acestei runde de finanțare, amplificând investițiile anterioare pentru dezvoltarea Finmap.

Petr Baron este un investitor activ de mai multi ani in companii cu un mare potential de crestere, pe lista sa numarandu-se companii precum FintechOS, Swipe, Releva, Eg Lili, 3S Money, Silverbird, ANNA Money, Myos și altele.

Această finanțare va fi destinată activităților de marketing și extinderii serviciilor în Polonia și Turcia, extinderii echipei și consolidării prezenței în țări vorbitoare de limba engleză și spaniolă. În plus, compania analizează posibilitatea de a intra și în România și Grecia.

„Sunt inspirat de energia și inspirația pe care fondatorii, Alex și Ivan, le păstrează în fiecare etapă de dezvoltare a afacerii și cu care fac față noilor provocări. Ei evoluează în ton cu proiectul și nu au de gând să se oprească din a atinge noi obiective importante. În ultimul an, Finmap a înregistrat o creștere și o adaptabilitate a produsului incredibile, ceea ce confirmă încă o dată importanța managementului financiar și relevanța acestui aspect pentru companiile europene”, spune Petr Baron, CEO, tbi bank.

Principalul produs al Finmap este o soluție de tip cloud pentru browsere și aplicații iOS, care ajută proprietarii de afaceri să-și gestioneze mai ușor și convenabil finanțele, atât ale companiei, cât și pe cele personale. Instrumentul este integrat în peste 2.800 de bănci europene, precum și în servicii precum PayPal, Wise, Revolut, ApiXDrive sau Fondy, și permite clienților să gestioneze și portofolii de criptomonede. Pentru utilizatorii ucraineni, există integrări cu PrivatBank, monobank și PUMB.

„În ciuda provocărilor constante, continuăm să dezvoltăm compania și să ne extindem în noi țări. Misiunea noastră este de a ajuta antreprenorii să își înțeleagă mai bine afacerile, prin intermediul unui produs ușor de utilizat, care rezolvă problemele uzuale de gestionare a fluxului de numerar mai bine și mai eficient decât un document Excel. Observăm o tendință pozitivă în ceea ce privește creșterea prezenței Finmap în Europa Centrală. Adăugăm în mod activ noi integrări cu băncile locale și stabilim relații de parteneriat. În ultimul an, am reușit să dublăm numărul utilizatorilor noștri”, a afirmat Oleksandr Solovei, Finmap, Co-fondator.

Despre Finmap

Finmap a fost fondată în 2019 de antreprenorii în serie Oleksandr Solovei și Ivan Kaunov. La începutul anului 2021, echipei i s-a alăturat Dmytro Dubilet, care este, de asemenea, Co-fondator al monobank. În 2020 și 2021, compania a primit două runde de investiții de la investitori europeni și business angels și a absolvit cu succes acceleratorul Startup Wise Guys. Echipa Finmap lucrează în întregime de la distanță și numără 59 de specialiști, peste 80% dintre ei rămânând în Ucraina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here