București, 21 februarie 2023 – OTP Bank România anunță susținerea primei ediții a Transylvanian Design Week, primul eveniment de acest profil, dedicat întregii comunități de designeri din Transilvania. Evenimentul a început în acest weekend în Miercurea Ciuc și se va încheia pe 10 martie 2023, fiind organizat de Muzeul Secuiesc al Ciucului și Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, cu sprijinul OTP Bank România.

 

„Trei săptămâni de expoziții structurate pe patru mari categorii: fashion design, design de obiect, design grafic și motion design este ceea ce oferă prima ediție a Transylvania Design Week. Ne-a încântat conceptul de noutate, dar și ideea de a pune în valoare industriile creative locale transilvanene, într-un concept fresh, unic pentru Transilvania. În același timp, OTP Bank este un brand fresh, ca un măr verde, care comunică cu o lejeritate aparte într-un domeniu ca bankingul, iar acest proiect este o ocazie de a susține un public cu care împărtășim aceleași valori“, a declarat Anca Stoean, Director Adjunct al Direcției Marketing și Comunicare.

 

Conceptul primei ediții este de a crea interacțiune între comunitățile locale de designeri, cât și cu publicul internațional, astfel că pe lângă expoziția centrală din Miercurea Ciuc, se va desfășura în tandem o serie de evenimente, menite să aducă mai aproape designul contemporan transilvănean de publicul local și internațional și să ofere posibilități de întâlnire creatorilor din domeniu.

 

Programul de vizitare este până pe 10 martie, de marți până duminică, între orele 9.00-17.00 și include activități pentru copii, discuții și vizite ghidate.

Programul detaliat al evenimentului şi lista artiştilor expozanţi pot fi găsite pe site-ul evenimentului: www.transylvaniandesignweek.ro.

 

Pe durata expoziţiei, în muzeu va fi deschis un pop-up shop, unde vizitatorii vor putea cumpăra lucrări ale artiştilor expozanţi.

 

Cu ocazia vernisajului expoziţiei Transylvanian Design Week, juriul a anunţat lista câştigătorilor concursului organizat în etapa de pregaătire a expoziției. Premiile au fost oferite de OTP Bank România, iar câștigătorii au fost anunțați chiar de Olah Gyarfas, curatorul TDW, împreună cu primarul Korodi Attila şi cu directorul regional al OTP Bank, Szen Zoltan. Iată lista designerilor câștigători:

 

  • Câştigătorul categoriei fashion design: Iulia Efros cu lucrarea Blana ursului.
  • Câştigătorii categoriei graphic design: Sztojka Melissza (titlul lucrării: Fabrica) şi Csiby Gindele Botond (titlul lucrării: Rokoya).
  • Câştigătorul categoriei design de obiect: Catrinel Săbăciag, cu lucrarea Morfoza: light & color out of this world.
  • Decizia juriului a fost să nu acorde premii la categoria motion design.
  • Premiul special oferit de Hunguest Hotel Fenyo Conference&Spa a fost acordat lui Kovács Kristóf, designer de obiect.

 

Despre OTP Bank

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. Din 2019, OTP Bank trece printr-un amplu proces de transformare, prin care își propune să crească semnificativ pe segmentele de business și, de asemenea, să creeze o experiență mai bună pentru clienți. Având o echipă în continuă creștere, care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here