Viața, în general, implică un șir de evenimente în care alternează situațiile probabile, care țin de voința oamenilor, cu situațiile neprevăzute.

Este valabil și pentru administrarea bugetului personal sau familial, în care pot apărea probleme financiare neprevăzute. Ele trebuie întotdeauna rezolvate, iar soluțiile se impun adeseori ca urgențe.

De unde poate face o persoană rost de bani în acest caz? Un credit bancar necesită timp și formalități și nu întotdeauna oamenii sunt eligibili pentru obținerea lui.

Împrumutul de la cunoscuți a devenit o practică din ce în ce mai puțin folosită, iar argumentele țin de instabilitatea economică a vremurilor pe care le trăim. Cea mai la îndemână soluție este un contract de amanet, sistem prin care, contra unei garanții în aur, se poate obține suma necesară. Iată câteva dintre considerentele pentru care amanetul este soluția optimă în cazul problemelor financiare neprevăzute.

Amanetul, soluție rapidă pentru un împrumut

La amanet nu ai nevoie de acte, ci doar de un document prin care să-ți dovedești identitatea, cum ar fi cartea de identitate. Nu este nevoie de adeverințe de salariat, de declarații notariale sau extrase de cont de la diverse bănci etc. Garanția în aur este singura condiție prin care poți obține rapid banii doriți.

Obiectele din aur se evaluează de către un expert al agenției și se stabilește un preț corect, care este și cel mai bun preț de pe piață pentru gramul de aur.

Evaluarea se face în funcție de puritatea aurului, de 14, 18 sau 22 de karate. Cu cât puritatea este mai mare, cu atât posesorul bijuteriilor este îndreptățit să obțină o sumă mai mare. Procesul durează câteva minute și poate fi aplicat asupra oricăror obiecte din aur, indiferent de nivelul lor de deteriorare.

Clientul primește o ofertă de preț și dacă o găsește convenabilă, va pleca din agenție cu banii în buzunar. Rapid, simplu, discret, fără formalități.

La amanet nu se plătesc dobânzi

Spre deosebire de un credit bancar, pentru împrumutul la amanet nu se plătesc dobânzi. Suma restituită va fi aceeași cu cea împrumutată, la care se adaugă un comision incomparabil mai mic față de o dobândă.

Acesta se calculează în raport cu suma primită și se acumulează pe zile, până la data scadentă. Clientul are întotdeauna control asupra termenilor contractului.

Garanția în aur poate fi oricând recuperată

Obiectele din aur aduse drept garanție la amanet pot fi recuperate oricând, dacă se achită suma datorată și comisionul aferent. Practic, nu trebuie să se împlinească termenul scadent pentru a putea restitui împrumutul, plătind comision pentru toate cele 30 de zile, dacă nu este nevoie.

În momentul în care debitorul nu poate achita la data scadentă, are la dispoziție două modalități prin care poate fi păsuit cu plata. Prima este amânarea de plată, care se poate obține pentru 15 zile de la data scadentă. Cea de-a doua modalitate poate fi accesată ori de câte ori este nevoie și constă în prelungirea contractului pentru încă 30 de zile. Singura condiție pentru prelungire este plata comisionului datorat.

Rapiditatea obținerii împrumutului, sistemul flexibil de plată și posibilitățile de prelungire a contractului, precum și maniera discretă și simplă de gestionare a termenilor acordului fac din creditul la amanet soluția optimă în cazul problemelor financiare neprevăzute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here