Prima Conferință din România Men and Women in Business – Business 360

 

România are a treia cea mai scăzută rată de ocupare a forţei de muncă în rândul femeilor din Uniunea Europeană, conform datelor publicate de Banca Mondială. Practic, doar una din două femei au un loc de muncă, în timp ce în Suedia, cea mai bine clasată, 8 din 10 femei au un loc de muncă. Cea mai mare discrepanţă de gen se regăseşte în rândul patronilor/antreprenorilor: numărul femeilor este de 2,6 ori mai mic decât cel al bărbaţilor în România.

Decalajele salariale dintre femei şi bărbaţi în România sunt printre cele mai reduse din Uniunea Europeană.

România se situează pe locul 6 în UE-28 din acest punct de vedere. Salariul mediu al femeilor este cu 8% mai mic în prezent decât în cazul bărbaţilor

4 din 10 românce au de gestionat riscul de sărăcie sau de excluziune socială, al doilea cel mai ridicat nivel din UE-28, după Bulgaria, conform ultimelor date oficiale ale Eurostat. Acest risc îl experimentează mai des femeile decât bărbaţii din aproape toate ţările europene, excepţie făcând doar Spania unde riscul de sărăcie este mai mare în rândul bărbaţilor şi Polonia unde acest risc este egal pentru femei şi bărbaţi. În UE-28 cel mai mic risc de sărăcie în rândul femeilor îl regăsim în Cehia, urmată de ţările nordice. Găsesc extrem de relevantă la acest punct ponderea foarte ridicată a femeilor, de 70%, în numărul lucrătorilor familiali neremuneraţi.

„Misiunea evenimentului BUSINESS 360 – MEN and Women in Business- este aceea de a promova egalitatea de șanse și instrumente de dezvoltare a antreprenoriatului ca strategie de dezvoltare a mediului de afaceri românesc”, afirmă Bianca Tudor, fondator și Președinte EBW Club.

Potrivit unui comunicat, manifestarea realizată în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie București și susținut de partenerii media Financial Intelligence și Club Antreprenor, își propune să genereze un ghid de bune practici în formarea mentalității de antreprenor, evidențiind asemănările și eventualele diferențe între practicile femeilor și ale bărbaților în antreprenoriat, în leadership-ul și managementul afacerilor.

„Egalitatea de șanse, alaturi de promovarea diversității în afaceri, se dovedește a fi un plus pentru performanța afacerilor, dincolo de alinierea companiilor la standardele comunității – cerință care se manifestă din ce în ce mai pregnant în mediul de afaceri”, arată Cezar Iulian Armasu, fondator și Director Revista Patronatului Român.

Printre invitații  care vor interveni sunt Iuliu Stocklosa, Președinte al Camerei de Comerț și Industrie București, Florin-Sergiu Dobrescu, Secretar de stat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Andreea Maria Paul, Președinte INACO, Adina Tarry, mentor, consultant, coach și psiholog de afaceri; autor și lector; Director Non Executiv EMCC România, Tudor Popescu, Project leader Edison, Director științific și de programe al Fundației Grupului Educativa, Vlad Duțescu, Președinte European Mentoring & Coaching Council România.

Participanții la eveniment sunt antreprenori, reprezentanți ai mediului academic, ai mediului privat și ai sectorului public.

Înscrierile se poate realiza prin email la [email protected]

 

Despre EBW Club

EBW Club din 2015 în România, din 2017 international, 12.000 de companii fondate de FEMEI formează EBW Club

– peste 300 de conferințe în România, Europa și UAE, misiuni economice  internationale, parteneriate strategice pentru companiile românești și apartenența noastră activa la :

 Women in Business Interreg – 9 țări pe Regiunea Dunării unde-  Elite Business Women Club a fost desemnat bună practică între cele 9 tari 

Ultimii 2 ani am fost parte din World Business Angels Investment Forum- forum global de investiții ca Senator pentru România

Women Global Alliance – politici publice pentru reprezentarea femeilor în toate domeniile de activitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here