Grupul imobiliar austriac Supernova a achiziționat un portofoliu de 6 Centre Comerciale, dintre care 3 situate în București, iar celelalte în Bacău, Constanța și Drobeta-Turnu Severin, de la Louis Delhaize Group, societatea-mamă a Cora, printr-o tranzacție complexă de transfer de acțiuni cu componentă de lease-back. Achiziția a fost finanțată parțial de un consorțiu de 4 bănci – Erste Bank AG, Raiffeisen Bank International, Raiffeisen Bank România și BCR.

Supernova a beneficiat de consilierea juridică a bpv GRIGORESCU STEFANICA cu privire la tranzacțiile de achiziție și finanțare, inclusiv pentru structurare, due diligence și negocierea contractului referitor la transferul de acțiuni și a documentației de finanțare a achiziției. Grupul Louis Delhaize a fost consiliat de firma de avocatura act Botezatu Estrade Partners.

Echipa bpv GRIGORESCU STEFANICA a fost condusa de Anca Albulescu (Partener) si a inclus avocații Nicolae Ursu (Avocat Senior Coordonator), Alina Tyelu (Avocat Senior), Diana Radu (Avocat) și Iuliana Rusu (Avocat).

Suntem încântați că am avut alături de noi echipa bpv GRIGORESCU STEFANICA care ne-a sfătuit pe parcursul acestei tranzacții. În Anca, Nicolae și echipa lor am găsit un sprijin remarcabil și am dezvoltat un tip de relație pe care fiecare companie imobiliară ar trebui să o construiască încă de la primii pași în România.”, a declarat Mag. Johannes Wurzer, Coordonatorul Departamentului de Fuziuni și Achiziții la Supernova.

Suntem mândri că am încheiat cu succes un nou mandat pentru Supernova. A fost un proiect complex, cu multiple aspecte provocatoare, dar echipa noastră de drept imobiliar și-a confirmat încă o dată expertiza obținând rezultatul optim prin alinierea intereselor competitive ale tuturor părților implicate. În numele echipei bpv Grigorescu Stefanica, aș dori să mulțumesc Supernova pentru că a avut din nou încredere în noi pentru proiectele lor în România. Așteptăm cu nerăbdare să-i însoțim pe parcursul următorilor pași captivanți în România”, a declarat Anca Albulescu.

Pe lângă Supernova, portofoliul de clienți din segmentul imobiliar al firmei noastre include nume marcante precum Aviva Investors, Commerz Real, Erste Group, Hornbach, Immofinanz, Soravia, CTP, MassMutual, Forty Management, Dokia Capital, Tiriac Imobiliare.

Despre SUPERNOVA

Supernova este o companie privată, lider in sectorul de afaceri imobiliare, cu o strategie de investiții axată pe cumpărarea si valorificarea proprietăților de calitate înaltă în țările cu fundamente macroeconomice solide din Europa Centrală și de Est, al cărei portofoliu se împarte în general în proprietăți cu un singur chiriaș (mari lanțuri comerciale) și proprietăți cu chiriași multipli (centrele și parcurile comerciale).

 

Despre bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ

bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ este o societatea de avocați de afaceri cu o oferta completă de servicii pentru proiecte și litigii complexe și cu o combinație unică de competențe juridice și fiscale. Fondată în 2006, societatea este recunoscută internațional pentru expertiza în sectorul tehnologiei și practica în domenii precum drept imobiliar, drept societar, fuziuni și achiziții, drept fiscal, dreptul muncii, achiziții publice, servicii medicale, energie și infrastructură.

Echipa bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ este menționată constant în poziții de vârf printre firmele de avocatură recomandate de către cele mai importante publicații internaționale de specialitate: Chambers & Partners, Legal 500, IFLR1000, ITR World Tax.

bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ este membră fondatoare a alianței regionale de societăți independente de avocați bpv Legal care oferă servicii juridice transfrontaliere în Europa Centrala și de Est. Membrii alianței sunt societăți partenere din Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Praga și Viena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here