Asociatia “Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor” EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT), a implementat in perioada 3 ianuarie 2018 – 2 iunie 2021 proiectul #Antreprenorium, cod Mysmis 105026.

Proiectul #Antreprenorium a fost finantat in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, apelul Romania Start Up Plus si a avut drept obiectiv incurajarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil nonagricol in zona urbana din regiunea Sud a Romaniei.

Grupul tinta al proiectului #Antreprenorium a fost format din 464 de persoane, dintre care 255 femei, cu domiciliul sau resedinta in mediul urban sau rural din regiunea Sud, care doreau sa infiinteze o afacere non-agricola in mediul urban din regiunea Sud

Toți membrii grupului țintă au beneficiat de formare antreprenorială, in ariile  tematice cele mai relevante pentru acest domeniu, respectiv: cadrul general in care activeaza afacerea, marketing-ul afacerii, finantarea afacerii, managementul resurselor umane, fundamentarea si elaborarea unui plan de afacere.

In urma Concursului de planuri de afaceri desfasurat in cadrul proiectului au fost selectate 53 de planuri de afaceri care au primit finantare in cadrul proiectului de maximum 160 000 lei. Astfel, 53 de firme au beneficiat de capital de start-up, astfel inlaturandu-se un obstacol extrem de important al demararii unei afaceri, respectiv lipsa resurselor financiare. In plus, castigatorii concursului au beneficiat de actiuni de sprijin in cadrul proiectului #Antreprenorium pe mai multe paliere: au participat la stagii de practică în întreprinderi reale, în scopul dobândirii de  abilități practice în domeniul în care vor demara noua afacere, au beneficiat de consiliere, consultanță, mentorat în scopul consolidării și punerii în aplicare a planului de afaceri și au fost sprijiniti în vederea înființării afacerilor. Funcționarea și dezvoltarea afacerilor finanțate a fost monitorizată permanent pentru a minimiza riscul de eșec al acestora, precum și pentru a asigura dezvoltarea afacerilor, nu doar supraviețuirea lor pe piață.

Cele 53 de firme au creat si mentinut 144 de locuri de munca, ocupate de persoane cu domiciliul in regiunea Sud Muntenia, astfel contribuind la cresterea nivelului de dezvoltare socio-economica a regiunii.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here