Daca esti in cautarea ideilor pentru amenajarea baii din casa ta si spatiul iti permite, ia in considerare instalarea unui bideu. Acesta prezinta o multime de avantaje ce contribuie la mentinerea unei sanatati corporate eficiente. Pentru ca nimic nu este mai eficient ca apa si sapunul, bideul este cel care iti ofera aceasta solutie extrem de benefica in privinta obtinerii unei igiene optime.

Avantajele unui bideu

O buna perioada bideurile au fost privite ca obiecte sanitare neobisnuite, pe care le intalneai in locurile cele mai exclusiviste. In prezent insa, din ce in ce mai multi oameni aleg sa le includa in baile caselor lor datorita tuturor beneficiilor pe care le aduc, putand fi un obiect folosit atat de femei si de barbati, cat si de copii.

  • Unul dintre cele mai mari avantaje pe care il prezinta bideul este legat de sanatate. Fiind un dus pentru zonele intime, acestea se mentin mereu curate fara sa fie iritate. De asemenea, cu ajutorul bideului pot fi prevenite anumite boli cauzate de bacterii. Mai mult, pentru persoanele care sufera de hemoroizi sau pentru femeile insarcinate, bideul este cea mai prietenoasa metoda de a isi mentine zona intima curata.
  • Cu ajutorul unui bideu vei reduce cheltuielile lunare privind cumparaturile de hartie igienica. In plus, bideurile functioneaza cu un consum redus de apa, de aceea nici in aceasta privinta costurile nu vor creste prea mult.
  • Bideurile sunt prietenoase cu mediul, fiind considerate inamicul hartiei igienice. Un consum mai mic de hartie igienica, productia acesteia va scadea. In plus, infundarea toaletelor este de domeniul trecutului daca se foloseste bideul in locul hartiei igienice.

Tipuri de bideuri pentru baie

Ca majoritatea articolelor sanitare, bideurile se clasifica de asemenea atat in functie de montaj, cat si dupa modul de functionare. Daca dupa tipul de montaj bideurile pot fi de doua feluri, pe pardoseala sau suspendate, in cazul metodei de functionare acestea sunt o idee mai variate. Bideul clasic este cel mai intalnit, insa poti opta si pentru un bideu electric sau manual ce se monteaza pe capacul de toaleta sau pentru un bideu portabil cu pulverizator. In ceea ce priveste costurile, daca iti doresti un astfel de obiect sanitar, poti gasi un set de bideu de la E-baie la preturi extrem de accesibile.

Ce trebuie sa stii despre montajul unui bideu?

Locul bideului intr-o baie este de obicei langa toaleta. Pentru ca acesta trebuie sa fie legat la o sursa de apa pentru a functiona, montajul se poate face atat independent de rezervorul toaletei, cat si legat la aceasta.

  • Calitatea isi spune cuvantul si in ceea ce priveste bideul. Toate piesele ce contribuie la montarea bideului trebuie sa fie cat mai calitative si sa se potriveasca perfect.
  • Este recomandat ca duza bateriei sa fie una de metal. Calcarul se depune mai greu pe metal decat pe plastic si ca urmare duza va functiona la capacitate maxima timp indelungat.
  • Bateria este un element esential al bideului. Daca optezi pentru un bideu pe pardoseala, acesta va avea o baterie diferita fata de cel suspendat, asa ca ai grija cand le alegi astfel incat sa se potriveasca si sa fie de o calitate superioara.

Confortabil, igienic si economic, nu este de mirare ca deja regasesti bideurile in majoritatea bailor moderne, fie ele in locuinte, hoteluri sau chiar restaurante. Asa ca, avand atatea beneficii de pe urma lui, adauga-l si tu pe lista obiectelor sanitare din baia ta!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here