București, 23 iunie 2021: Grupul LEGO a dezvăluit astăzi un prototip de cărămidă LEGO® din plastic reciclat, care marchează cel mai recent pas al obiectivului companiei de a realiza produse LEGO din materiale durabile.

Noul prototip folosește plastic PET provenind din sticle de unică folosință și este prima cărămidă realizată dintr-un material reciclabil care respectă cerințele stricte ale companiei cu privire la calitate și siguranță.

O echipă formată din peste 150 de persoane lucrează la identificarea soluțiilor durabile pentru produsele LEGO. În ultimii trei ani, inginerii și specialiștii în știința materialelor au testat peste 250 de variante de materiale PET și sute de alte alternative din plastic. Rezultatul constă într-un prototip care respectă toate cerințele în materie de calitate, siguranță și nivel de joacă.

„Suntem extrem de fericiți pentru această realizare. Cea mai mare provocare în drumul nostru către sustenabilitate a fost să regândim și să descoperim noi materiale la fel de durabile, rezistente și cu o calitate la fel de înaltă precum cărămizile deja existente, care să se potrivească totodată și cu piesele LEGO realizate în ultimii 60 de ani. Iar acest prototip este dovada progreselor realizate.”, a declarat Tim Brooks, VP Environmental Responsibility în cadrul Grupului LEGO.

Calitate și siguranță fără compromis

Introducerea cărămizilor realizate din materiale reciclabile în cutiile LEGO va mai dura însă. Echipa va continua să testeze și dezvolte formula PET iar apoi va analiza dacă să dea startul fazei pilot a producției. Următoarea fază de testare este estimată să dureze cel puțin un an.

„Știm că celor mici le pasă de mediul înconjurător și vrem ca produsele noastre să devină mai durabile. Chiar dacă va mai trece un timp până se vor putea juca cu cărămizi din plastic reciclat, vrem să le arătăm că lucrăm la acest aspect și vrem să fie alături de noi în acest demers. Experimentele și eșecul sunt elemente importante în procesul de învățare și inovație. Așa cum cei mici construiesc, dărâmă și reconstruiesc cu ajutorul cărămizilor LEGO acasă, noi facem acest lucru în laborator.”, a continuat Tim Brooks.

Materialul reciclat folosit pentru prototip provine de la furnizori din Statele Unite ale Americii și este certificat de FDA (US Food & Drug Administration) și EFSA (Autoritatea Europeană Pentru Siguranța Alimentară), care atestă conținutul și calitatea conținutului reciclat. În medie, dintr-o sticlă PET de 1L poate fi extrasă materie primă pentru zece cărămizi LEGO 2 x 4.

Tranziția către produse durabile

Noua formulă aflată în curs de brevetare sporește rezistența materialelor PET, pentru a fi potrivite pentru cărămizile LEGO. Procesul inovator utilizează o tehnologie adaptată de combinare a materialelor PET reciclate cu aditivi de întărire.

Prototipul de cărămidă din material reciclat reprezintă cel mai recent progres în dezvoltarea produselor LEGO mai sustenabile. În 2020 compania a anunțat că renunță la plasticul de unică de folosință din cutiile folosite iar în 2018 au început să producă elemente din bio-polyethylene (bio-PE), realizate din trestie de zahăr din surse durabile. Numeroase seturi LEGO includ elemente realizate din bio-PE, perfecte pentru piese mai mici și moi, precum copaci, crengi, frunze, sau accesorii pentru minifigurine. În momentul de față bio-PE nu poate fi folosit pentru realizarea elementelor tari, rezistente, precum emblematicele cărămizi LEGO.

„Ne-am luat un angajament să contribuim la construirea unui viitor durabil pentru următoarele generații de copii. Vrem ca produsele noastre să aibă un impact pozitiv asupra planetei, nu doar prin jocul pe care îl inspiră, ci și prin materialele folosite. Mai avem o cale lungă de parcurs, dar suntem mulțumiti de progresul de până acum.”, a încheiat Tim Brooks, VP Environmental Responsibility în cadrul Grupului LEGO.

Obiectivul Grupului LEGO cu privire la inovarea materialelor sustenabile se numără printre numeroasele inițiative conduse de companie, cu rolul de a obține un impact pozitiv. Grupul LEGO va investi 400 milioane de dolari în curs de 3 ani, până în 2022, pentru a accelera obiectivul sustenabilității. Mai multe informații cu privire la modul în care Grupul LEGO își propune să construiască un viitor mai bun sunt disponibile pe: LEGO.com/sustainability

 

Transformarea unei sticle într-o cărămidă LEGO

Pentru a observa modul în care Grupul LEGO transformă sticlele din plastic reciclat în cărămizi LEGO: LEGO.com/AboutUs/Sustainability/RecycledMaterials/

 

Despre Grupul LEGO

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine, prin joacă și învățare creativă. LEGO System in Play, ce are la bază cărămizile LEGO®, le permite copiilor și fanilor de orice vârstă,  să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina. Grupul LEGO® a fost fondat în Billund, Danemarca în 1932 de Ole Kirk Kristiansen. Numele este derivat din două cuvinte daneze, LEg GOdt, cu semnificația „Joacă bine”. Astăzi, Grupul LEGO continuă să fie o companie de familie, cu sediul central în Billund. Produsele LEGO sunt comercializate în peste 130 de țări din întreaga lume. Mai multe informații pe www.lego.com/ro-ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here