Cum schimbă pandemia modul în care românii aleg să ofere cadouri
Analiză bazată pe portofoliul de comenzi al brandului ColorEscu

– Creşte interesul românilor pentru servicii care expediază cadoul direct la destinatar;
– Conform datelor ColorEscu, cererea pentru pachete cadou trimise direct la destinatar a crescut de 10 ori din luna martie şi până în prezent;
– Cu perspectiva unor sărbători de iarnă atipice, românii se orientează către daruri cu semnificaţie: obiecte inspirate din tradiţii româneşti;
– 20% – creșterea cererii de cadouri româneşti în 2020, comparativ cu 2019, conform portofoliului ColorEscu
.

Atunci când vine vorba de cadouri, românii ar prefera să le ofere personal. Pandemia de COVID-19 a adus, însă, schimbări care nu pot fi ignorate: trebuie să respectăm măsuri de protecție care impun reducerea interacţiunilor sociale și tot mai mulţi se orientează către servicii care oferă expedierea cadoului în numele lor, direct la destinatar.
Astfel, conform datelor ColorEscu – magazin online de haine şi accesorii româneşti (www.colorescu.ro), începând din luna martie şi până în prezent, cererea pentru pachete cadou trimise direct la destinatar a crescut de 10 ori, accelerându-se în apropierea sărbătorilor de iarnă. Cu toate acestea, ponderea acestui tip de comenzi în totalul vânzărilor este încă mică (sub 10%), trendul fiind însă în mod cert unul de creștere.
Tendinţa este impusă, aşadar, şi de apropierea sărbătorilor de iarnă care, în 2020, vor fi cu totul atipice, având în vedere că românii sunt îndemnaţi să fie precauţi şi să reducă pe cât posibil vizitele tradiţionale pe care le făceau de obicei în această perioadă.

”Clienților noștri le face mare plăcere să ofere cadouri românești, așa că, în această perioadă, în care distanțarea socială este un element necesar pe care trebuie pur si simplu să îl acceptăm, am venit cu soluții care să îi ajute și pe care deja le folosesc. Putem trimite Pachete Cadou în numele lor – cu mesaje personalizate și ambalare în săculeți de pânză speciali – și am lansat și Cardurile Cadou – vouchere valorice care pot fi trimise prin e-mail celor dragi pentru a-și alege singuri cadourile românești preferate. Indiferent de forma în care sunt trimise, cadourile cu spirit românesc își ating mereu obiectivul de a-i înveseli pe cei dragi”, declară reprezentanții ColorEscu.

Interes crescut pentru cadourile româneşti
Cu perspectiva unor sărbători „de la distanţă”, românii caută, în această perioadă, idei de cadouri cu adevărat speciale. Vor cadouri originale, cu semnificație și de calitate.
Unele dintre cadourile spre care se orientează mulţi cumpărători în acest an sunt cele inspirate din tradiţiile, simbolurile şi elemente româneşti.
Conform datelor ColorEscu, 80% din comenzile realizate în acest moment pe site sunt reprezentate de cadouri pentru cei dragi. Mai mult decât atât, analiza datelor disponibile arată că, per total, cererea de cadouri româneşti pe www.colorescu.ro a crescut, în intervalul martie – decembrie 2020, cu aproximativ 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Despre ColorEscu
ColorEscu este un brand 100% românesc, care oferă haine și accesorii cu design original inspirate din simbolurile, poveștile și elementele care ne reprezintă pe noi toți. Este prima alegere când ai nevoie de un cadou sau de un suvenir special, cu suflet românesc – plin de semnificație și mesaj, dar practic și modern în același timp.
De la tricouri la bluze, pantaloni, șepci, căciuli, brățări, borsete și multe altele, ColorEscu oferă o gamă larga de produse care pot ajuta orice iubitor de românesc să își definească stilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here