București, 23 Decembrie 2020 O echipă integrată de specialiști în tranzacții ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat Tchibo Coffee Service GmbH în achiziția firmei Partner Coffee Services, distribuitor al produselor Tchibo în România, Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova.

Recent, tranzacția prin care Tchibo Coffee Service preia societatea Partner Coffee Service a fost autorizată de Consiliul Concurenței. Experții PwC și D&B David și Baias au oferit asistență în toate etapele tranzacției, până la finalizare.

”Ne bucurăm că, după mai bine de doi ani de discuții și negocieri, am reușit să încheiem încă un proiect de succes. Pe măsură ce ne apropiem de finalul anului 2020, vedem un ritm alert de semnare și închidere a tranzacțiilor, comparabil cu cel din anii precedenți”, a declarat Anda Rojanschi, Partener D&B David și Baias.

”Chiar dacă discuțiile și procesul tranzacțional durează mai mult, și ca urmare a incertitudinilor aduse de criza sanitară, totuși s-au încheiat multe tranzacții în această perioadă, fapt care arată încrederea investitorilor că actuala criză va fi depășită curând”, a spus Cornelia Bumbăcea, Partener PwC România.

Echipa D&B David și Baias a fost formată din Sorin David, Managing Partner, Anda Rojanschi, Partener, Cristina Păduraru, Avocat Senior Coordonator, Lucian Bozian, Avocat Senior Coordonator, Mihaela Papandreia, Avocat Colaborator, precum și Oana Drăcea, Carmen Crețu, Larisa Jurcă, Doina Iliescu, Avocați Colaboratori.

Din partea PwC România, au fost implicați în tranzacție Cornelia Bumbăcea, Partener, Andreea Mitiriță, Partener, Laura Paraschiv, Senior Manager, Florin Rizea, Manager, și Mihaela Naidin, Manager.

”În condițiile unei înăspriri a cerințelor globale de transparență și raportare, implicațiile fiscale ce pot apărea pe parcursul unui proces de vânzare sau cumpărare trebuie monitorizate cu atenție astfel încât să respecte legislația locală și  internațională”, a spus Andreea Mitiriță, Partener PwC România.

Tranzacția a beneficiat și de implicarea unor consultanți și avocați din cadrul PwC din Germania, Ungaria și Bulgaria.

Despre PwC România

 

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 155 de țări cu mai mult de 284.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul consultanței pentru afaceri, auditului și consultanței fiscale. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

 

Despre D&B David şi Baias

 

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din 50 de avocați (dintre care 8 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here