București, 9 ianuarie 2020 – Abris Capital Partners, investitorul de top de private equity din Europa Centrală și de Est, se bucură să anunțe promovarea lui Adrian Stănculescu, Director de Investiții Abris România, ca Partener. Noul său rol intră în vigoare începând cu ianuarie 2020. Adrian se alătură și Comitetului de Investiții al fondului în calitate de membru fără drept de vot.

 

Adrian Stănculescu s-a alăturat Abris Capital în 2014. Din 2018 a condus echipa de profesioniști Abris din București, ca Director de Investiții. Adrian a fost implicat în mai multe tranzacții în România, printre care: Urgent Cargus (servicii de curierat), Green Group (reciclare PET și deșeuri), Pehart Tec (producător de role de hârtie), precum și în ultimele două achiziții – Dentotal (distribuitor de echipamente și consumabile stomatologice) și GTS Group (furnizor de servicii de management al clădirilor).

 

Paweł Gierynski, Managing Partner al Abris Capital, a subliniat: „Această numire recunoaște rolul vital pe care Adrian l-a jucat în creșterea și dezvoltarea continuă a Abris în ultimii ani. Adrian și-a demonstrat abilitățile prin rolul de lider jucat în tranzacții importante. Am o deosebită plăcere să anunț această numire, fiindcă am avut ocazia de a colabora direct cu el și știu că este foarte bine pregătit pentru această provocare.”

 

„Ecosistemul companiilor antreprenoriale și al fondurilor de private equity a avut o dinamică bună în ultimii ani și mă aștept ca această evoluție pozitivă să continue ca urmare a dezvoltării macroeconomice, dar mai ales pe măsură ce afacerile antreprenoriale din noua generație se maturizează și țintesc proiecte din ce în ce mai ambițioase. Această tendință se potrivește perfect cu strategia Abris de a colabora cu antreprenorii și de a susține dezvoltarea accelerată a proiectelor acestora” a declarat Adrian Stănculescu, noul Partener al Abris Capital.

 

Alți doi directori polonezi au fost promovați ca Parteneri împreună cu Adrian Stănculescu: Paulina Pietkiewicz, Operations Director și Chief Compliance Officer, și Edgar Kolesnik, Investment Director.

 

 

Abris Capital Partners Ltd. este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală și de Est. (CEE). Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice și de succes companii din Europa Centrală și de Est, care pot beneficia de un influx de capital și/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât și operațional. Cu un capital de investiții de peste 1.2 miliarde de euro, Abris a obținut suport financiar de la multe instituții de investiții de top la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice și corporative, instituții financiare, companii de asigurări și fonduri de tip endowment de la universități din SUA. Abris are un orizont de investiție pe termen lung și urmărește de obicei tranzacțiile în care poate obține un pachet majoritar sau total în investiție. Marja de investiție Abris pentru o tranzacție se situează între 30 și 75 milioane euro, cu posibilitatea unor sume mai mari, în funcție de caz. Divizia de consultanță Abris operează în echipe regionale în Varșovia și București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here