Peste 10 producatori chinezi de produse alimentare traditionale si-au sporit profiturile cu peste 300 de milioane de yuani (44,5 milioane de dolari) din 2015 incoace, in urma participarii la un program inovator, cu finantare guvernamentala, anunta South China Morning Post.

Rezultatele vin ca urmare a integrarii unor roboti ultra-moderni in fluxul de productie. Practic, robotii au fost plasati in diferite puncte, pentru a monitoriza starea alimentelor de la materie prima pana la produs final. Cu ajutorul senzorilor electrici si optici si a „creierului” ce ruleaza un algoritm complex, robotii au avut misiunea de a cauta anumite patternuri in datele colectate.

Dupa trei ani, s-a constatat sporirea productivitatii, imbunatatirea calitatii produselor si reducerea costurilor de productie, toate acestea ducand la cresterea profiturilor companiilor participante. Rezultatul programului deschide calea catre aplicarea in masa a acestei tehnologii, se arata in raportul transmis guvernului central chinez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here