Bazându-se pe experiența în domeniul logisticii automobilistice și pe segmentul soluțiilor de achiziții multimodale, GEFCO a furnizat deja, în luna decembrie a anului trecut, două vagoane în Kenitra, pentru a contribui la dezvoltarea noii uzine auto a Grupului PSA. Alte 45 de vagoane suplimentare vor fi livrate din portul francez Saint-Nazaire în portul marocan Tangier până la finalul acestui an. Cele 47 de vagoane vor transporta automobilele nou construite pe ruta Tangier – Kenitra, unde Grupul PSA va inaugura o uzină auto. Se estimează că noua fabrică din Kenitra va atinge o capacitate de producție anuală de 200,000 de autovehicule până în anul 2020.

 

Proiectul este o adevărată provocare pentru sectorul industrial, în termeni de cerințe și capacități, fapt ce dovedește puterea parteneriatului dintre Grupul PSA și GEFCO.

 

În sprijinul dezvoltării Grupului PSA în Kenitra

 

Conexiunea dintre Kenitra și Tangier va ajuta Grupul PSA să își atingă obiectivul ambițios setat pentru noua fabrică. Producția de anul acesta din Kenitra este de așteptat să atingă o medie de 100,000 de autovehicule, ajungând la 200,000 din 2020.

 

Colaborarea echipelor GEFCO din întreaga lume a asigurat succesul fiecărui pas din operațiunea complexă: de la expedierea vagoanelor din portul francez Saint Nazaire, la recondiționarea și personalizarea acestora și încărcarea pe nava de transport, proces sfârșit cu livrarea vagoanelor în portul Tangier. Vagoanele vor fi operate de Oficiul Național al Căilor Ferate din Maroc (ONCF). Instituția feroviară va transporta automobilele de la fabrica din Kenitra a Grupului PSA până în portul Tangier, de unde acestea vor fi mai departe exportate în Europa.

 

“Noi cei de la GEFCO suntem bucuroși că Grupul PSA ne-a oferit șansa să ne alăturăm acestui proiect provocator și suntem încrezători că avem expertiza și capabilitatea necesară pentru a transforma oportunitatea într-un succes”, a declarat Anne Lambusson, Executive Vice President – PSA Client în cadrul Grupului GEFCO. Aceasta a mai adăugat: „Expertiza GEFCO pe segmentul soluțiilor de achiziții ne conferă mijloacele pentru a fructifica această provocare extraordinară. Suntem nerăbdători să ne aducem contribuția la strategia de creștere a colaboratorului nostru.”

 

GEFCO își consolidează poziția favorabilă în Africa

 

Prin contribuția adusă proiectului, GEFCO sprijină ambițioasa strategie de expansiune pe care Grupul PSA o are pentru Maroc și la nivel mai extins pentru Africa. Producătorul auto își propune să transforme Kenitra într-un centru industrial de top și a început deja să dezvolte o rețea dedicată.

 

Pentru GEFCO, proiectul înseamnă și o reconsolidare a poziției pe care o are în Maroc. În urmă cu un an, în ianuarie 2018, GEFCO a anunțat achiziția companiei GLT, specialist în industria transporturilor între Europa și Maroc și operator de frunte pe segmentul Algeciras – Tangier. La momentul actual, divizia din Maroc a Grupului GEFCO este un lider al sectorului soluțiilor de achiziții. Pentru a-și susține creșterea, GEFCO preconizează în viitorul apropiat o dublare a forței de muncă pe piața marocană.

 

 

Despre GEFCO

GEFCO este lider European în logistica automobilelor și un partener top 10 la nivel Mondial în soluțiile multimodale destinate lanțurilor de aprovizionare. Cu 70 de ani de expertiză și 11.000 de angajați, GEFCO oferă soluții inteligente și flexibile pentru cele mai complexe provocări în lanțul de distribuție din toate sectoarele industriei. Prezentă în 47 de țări, cu o rețea globală puternică de parteneri, GEFCO deservește 300 de destinații la nivel global. În 2017, Grupul a generat venituri de 4.4 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here