București, 28 ianuarie 2019 – În 2018, peste 20.000 de persoane interesate de dezvoltarea personală și profesională au vizitat OK Center, primul centru de educație financiară nonformală din România, cifrele depășind estimările inițiale, de 10.000 de vizitatori într-un an. OK Center este  inițiativa OTP Bank România și a Fundației Dreptul la Educație de a pune la dispoziția tinerilor și adulților din România un spațiu permanent dedicat activităților educaționale prin metode de învățare nonformală.

Astfel, în 2018, OK Center a găzduit un total de peste 1.000 de evenimente dedicate educației financiare și orientării în carieră, conferințe, traininguri sau evenimente creative în parteneriat cu ONG-uri, organizații private, antreprenori sau instituții publice. Dintre acestea, 40% constau în modulele fundației de educație financiară pentru copii și adulți.

Tot anul trecut, OK Center, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, a contribuit la inițiativa internațională Global Money Week, dedicată conștientizării importanței educației financiare în rândul copiilor și adolescenților. Astfel, 280 de elevi din Capitală şi din Deva au avut acces la informații relevante, oferite de traineri cu expertiză solidă în zona educației financiare.

În același timp, pe tot parcursul anului trecut, Fundația Dreptul la Educație a încheiat parteneriate cu peste 60 de instituții de învățământ și organizații din sectorul nonguvernamental și privat pentru implementarea cursurilor în întreaga țară. Drept urmare, trainerii Fundației Dreptul la Educație au împărtășit valorile și cunoștințele OK Center cu peste 4.600 de elevi din 35 de localități.

Tot în 2018, Fundația Dreptul la Educație a lansat programul de educație financiară pentru adulți OTP Financial Fitness, bazat pe cinci piloni de bază – venituri, cheltuieli, credite, economii și protecție împotrivă riscurilor. Au avut loc 100 de sesiuni în București și 39 în țară, la care au luat parte peste 800 de adulți interesați să își actualizeze cunoștințele din domeniul financiar prin metode inedite. În aceeași linie, Fundația a dezvoltat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București, pentru a le oferi studenților posibilitatea de a deprinde un comportament financiar responsabil.

Pentru 2019, Fundația își propune să întărească poziția OTP Financial Fitness în peisajul educației financiare,  astfel încât acesta să se impună ca un program de referință în România. Acest obiectiv va fi atins prin consolidarea interacțiunilor cu mediul universitar, cu clienții persoane juridice ai OTP Bank România, dar și cu toți cei interesați să dobândească un comportament financiar responsabil.

Un alt obiectiv important pentru 2019 este dezvoltarea de parteneriate valoroase pe toate laturile educației financiare și formării profesionale, care să susțină contribuția la formarea și dezvoltarea generației tinere din România.

Fundaţia Dreptul la Educaţie susţine şi promovează dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice şi manageriale în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani şi oferă tinerilor instrumente psihologice pentru planificarea conştientă a carierei. Toate modulele de educaţie economico-financiară urmăresc însuşirea abecedarului financiar pe baza metodologiei Edutainment, într-un limbaj adecvat vârstei tinerilor.

OK Center este primul centru de educație financiară nonformală din România. Spațiul de 1200mp este dedicat celor care doresc să își actualizeze cunoștințele din domeniul financiar prin metode inedite.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Group oferă servicii universale de înaltă calitate pentru aproximativ 18 milioane de clienți în 9 țări, printr-o rețea de aproximativ 1.500 de unități, rețea de ATM-uri și servicii electronice avansate. OTP Bank este cel mai mare furnizor de servicii financiare în Ungaria și un jucător foarte important pe piața financiară din Europa Centrală și de Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here