Se intampla ca atunci cand ne schitam planul pentru amenajarea locuintei noastre, sa lasam cumva mai la urma punctul care priveste holul casei, considerat un spatiu caruia nu ii acordam statutul de camera egal cu al celorlalte, precum sufrageria, dormitorul, bucataria sau baia, care au pentru noi roluri mai importante, mai ales prin  prisma faptului ca petrecem mai mult timp in acestea.

De fapt, holul poate fi un element – cheie al casei, indiferent daca dispunem de unul de dimensiuni mari sau de un spatiu mai redus. Asta pentru ca atunci cand trecem pragul unei locuinte, mai intai vom patrunde in hol, deci locul in care se formeaza prima impresie si poate fi o adevarata carte de vizita din acest punct de vedere.

Cu siguranta, ne dorim sa beneficiem in acest spatiu de functionalitate sporita, confort si un aspect placut, asigurand de fiecare data o primire calda atat celor care locuiesc aici, cat si pentru fiecare musafir care va trece pragul acelei case.

Astfel, la amenajarea holului este recomandat sa avem in vedere cateva aspecte importante pentru a ne bucura de tot confortul. Este foarte posibil, mai ales daca locuim la bloc, holul sa nu beneficieze de o sursa directa de lumina naturala, ceea ce-l va face destul de intunecos. Asa ca iluminarea optima in acest spatiu este esentiala, dar si nuantele in care vom zugravi peretii, de preferat cat mai deschise, alb, crem, bej deschis etc, acceasi regula fiind valabila si pentru parchetul sau gresia pentru dusumea.

De asemenea, daca dispunem de un hol de mici dimensiuni, trebuie sa optam pentru piese de mobilier, precum cuier, rafturi suspendate, pantofar, la comanda, pentru a se incadra corespunzator, vezi oferta LandScapeConcept, care realizeaza o gama diversa de piese de mobilier pentru locuinte, mobilier farmacii sau industrial.

O oglinda cu o rama deosebita, in concordanta cu stilul celorlalte piese de mobilier, este aproape de neconceput in hol, nu doar pentru rolul sau decorativ sau cel de a oferi un plus de lumina si senzatie de spatiu mai mare, ci si pentru latura sa practica, ajutandu-ne sa ne facem ultimele retusuri si sa ne verificam tinuta vestimentara atunci cand iesim din casa. Alaturi de aceste elemente, cateva tablouri, ghivece cu flori, precum si alte obiecte decorative intr-un dozaj adecvat, vor contribui la asigurarea unei atmosfere placute si confortabile pentru holul locuintei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here