Sa fim cinstiti, toata lumea iubeste . Nu doar ca este cea mai faimoasa marca de automobile din lume, dar a reusit sa impresioneze, de-a lungul timpului, prin caracteristici tehnice si anumite fapte din istoria acestui brand. Iata câteva dintre ele:

1.Secretul unei casatorii

Primul vehicul Mercedes a fost fabricat de Karl Benz, co-fondatorul Mercedes-Benz, in anul 1885. Logodnica sa, Bertha, a fost obligata sa investeasca in proiectul realizarii primului automobil in baza contractului de casatorie. Legenda spune ca pentru a putea fi aprobat patentul inventiei lui Karl Benz,  trebuia demonstrata utilitatea si functionalitatea masinii. Asa ca Bertha, fara sa stie sotul, a plecat cu masina pe prima distanta mare din istoria atomobilismului. Au fost 194 km din Mannheim pâna in orasul ei natal Pforzheim. In masina cu ea au fost si Eugen si Richard, copiii de 14, respectiv 15 ani.

2.Producator de biciclete

In 2005, producatorul german de automobile a lansat 3 modele de biciclete: bicicleta Mercedes-Benz Carbon, bicicleta Fitness si bicicleta Trailblazer. In viitor, Mercedes intentioneaza sa lanseze biciclete mai sofisticate.

3.Un magnet pentru celebritati

Modelul Mercedes-Benz 600 este unul dintre cele mai iubite de catre celebritati. Elvis Presley, John Lennon, Hugh Hefner, Jack Nicholson, Coco Chanel, Aristotle Onassis, Fidel Castro si Elizabeth Taylor au detinut acest model iconic.

4.Oameni platiti sa gaseasca nod in papura

Compania Mercedes are angajat un inspector la fiecare 11 muncitori, pe care il plateste pentru a gasi defecte. In momentul in care Mercedes-Benz primeste stampila finala de aprobare, masina a trecut de mii de inspectii separate.

5.Motoarele testate atent

Fiecare motor este testat inainte de a fi montat pe masina. Multe dintre ele rulate mai mult o ora pe platforme de testare speciale si verificate cu manometre pentru a elimina orice frictiune nejustificata. Uleiul de motor in timpul acestui test este completat de mai mult de 60 de ori – indepartându-se orice murdarie. Nu este de mirare ca inclusiv masinile second-hand, pe care le puteti gasi aici, au motoare in perfecta stare de functiune dupa mai multi ani de rulare.

6.Primul permis auto din lume

Karl Benz nu a fost doar producatorul primului automobil din lume, ci si prima persoana din lume care a obtinut un permis de conducere. El a primit permisiunea scrisa din partea Autoritatii Marelui Ducat din Luxemburg pentru a-si conduce masina pe strazile orasului.

7.Un inginer pentru fiecare motor

Divizia de inalta performanta a marcii, Mercedes-AMG, are un standard ridicat la fabricarea vehiculelor. Este adoptata filozofia „un om, un motor”. Asta inseamna ca fiecare masina este asamblata sub supravegherea unui singur tehnician de inalta calificare. Nu mai este nevoie sa spunem ca vehiculul trebuie sa treaca un numar de teste dupa procesul de asamblare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here