Astăzi, 16 decembrie 2017, CNIPMMR în parteneriat cu Banca Comercială Română și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), au organizat o reuniune dedicată partenerilor ce a adunat toți reprezentanții celor 108 structuri teritoriale ale CNIPMMR. Aceasă întâlnire a constituit o oportunitate pentru CNIPMMR de a creiona la sfârșit de an, pașii de urmat pentru anul 2018, având în centrul atenției susținerea mediului de afaceri.

Discuțiile au vizat prezentarea proiectelor CNIPMMR pentru anul 2018 și prezentarea proiectelor și a portofoliului de produse și servicii BCR și FNGCIMM dedicate IMM-urilor.

În deschidere, dl. Președinte Florin Jianu a precizat: “ Anul 2017 a fost un an plin de provocări pentru CNIPMMR, cu activități intense în ceea ce privește măsurile guvernamentale cu impact asupra mediului de afaceri, cu 261 de modificari ale Codului Fiscal și peste 100 de luări de poziție cu propuneri de recomandări concrete de îmbunătățire. Cele trei obiective principale ale acestei reuniuni sunt generarea de modalități concrete pentru sprijinirea întreprinzatorilor și internaționalizarea acestora, găsirea de instrumente integrate pentru dezvoltarea de noi companii precum și crearea/identificare de noi piețe.”

În continuare dl. Ionuț Stanimir, director comunicare BCR a menționat: “Este deosebit de important să reunim know-how-ul pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România prin încurajarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, dezvoltarea de clustere împreună cu universitățile și creșterea abilităților de scale-up. În plus, venim în sprijinul mediului de afaceri prin credite de valori mici pentru accesare imediată sau acordarea de consultanță în proiecte finanțate din fonduri europene, în prezent BCR având în portofoliu proiecte în valoare de 7 miliarde de lei.”

În cadrul acestei reuniuni, d-na Simona Mureșan, director executiv FNGCIMM a precizat că “Este nevoie de o mai mare disciplină a jucătorilor din piață, pentru sprijinirea cărora trebuie să colaboreaze atât organizațiile mediului de afaceri, cât și reprezentanții băncilor și ai organismelor de creditare, cu ajutorul instrumentelor dedicate. FNGCIMM constituie un lanț în mecanismul de sprijin al mediului de afaceri, pentru anul 2018, având o serie de 3 produse noi pentru IMM-uri: Optim IMM, Start-up Nation și Focus IMM Invest. Consider că astfel de întâlniri reprezintă un prilej extraordinar de a schimba opinii, pentru a pune bazele unor viitoare proiecte. ”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here