București, 12.12.2017 – GEFCO România, subsidiara Grupului GEFCO, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, anunță extinderea colaborării sale cu Ford Motor Company în România.

 

 

În contextul anunțului făcut public recent de Ford Motor Company privind începerea producției modelului Ford EcoSport în fabrica sa din Craiova, GEFCO România susține activitatea unuia dintre cei mai importanți clienți ai săi din industria producătoare de automobile din România, oferindu-i acestuia soluții personalizate de logistică a vehiculelor finite (FVL) și adaptându-se astfel nevoilor de business, la nivel regional, ale companiei.

Suntem mândri să fim un partener logistic de încredere în regiune pentru Ford. Toate echipele GEFCO România și-au asumat angajamentul de a satisface nevoia de eficiență a clienților noștri și își demonstrează constant competențele în sprijinirea acestora pe parcursul dezvoltării lor, lucrând îndeaproape cu clienții noștri pentru a aborda provocările lor privind rentabilitatea și creșterea pe termen lung,” a declarat Jérôme Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor și Director General al GEFCO România și Bulgaria.

 

Această extindere a colaborării cu Ford, permite GEFCO România să utilizeze experiența sa îndelungată în logistica dedicată industriei auto și expertiza dezvoltată constant de-a lungul timpului, pentru a oferi clientului său soluții logistice multimodale. GEFCO România va opera transportul pe calea ferată a vehiculelor finite Ford EcoSport către portul Constanța și către piețele din Europa de Vest precum Germania, Italia și țările din regiunea Benelux.

 

Transportul feroviar este una dintre cele mai competitive soluții de transport oferite de GEFCO, prezentând atât avantaje economice, cât și avantaje ecologice pentru bunurile pentru care timpul de livrare este esențial, precum cele produse de industria auto. GEFCO România consolidează astfel competitivitatea clientului său, punându-i la dispoziție o soluție de transport rapidă și reușind astfel să livreze vehiculele finite Ford către piețele din Italia și Benelux în doar 4 zile și către Germania, în 5 zile. În plus, GEFCO România este singurul operator logistic care oferă servicii de transport pe calea ferată pentru fluxurile de export ale fabricii din Craiova, acest tip de servicii de transport contribuind la eficientizarea costurilor și fiind în același timp mult mai ecologice. Pentru aceste operațiuni logistice, GEFCO România oferă și servicii de transport rutier ca soluție auxiliară.

GEFCO România a început colaborarea sa pe plan local cu Ford în 2012, gestionând fluxurile de intrare ale producătorului auto prin soluții de transport rutier. Următoarea etapă a acestei colaborări a fost realizată în anul 2016, când  GEFCO România a început să asigure transportul vehiculelor finite și să ofere servicii de distribuție pentru fabrica Ford din Craiova. Soluția de transport feroviar asigurată de GEFCO a facilitat astfel exportul modelului Ford B-Max către piața din Germania.

Dezvoltându-se împreună cu clienții săi și beneficiind de această nouă oportunitate de business pentru fabrica Ford din Craiova, GEFCO va asigura transportul unor volume de aproape trei ori mai mari decât cele transportate anterior, Italia și Benelux adăugându-se, de asemenea, la piețele anterioare de destinație.

 

GEFCO România și-a consacrat eforturile sale pentru susținerea acestei colaborări prin alocarea în Craiova, în proximitatea fabricii Ford, a unei echipe logistice dedicate, pentru a satisface cât mai bine nevoile clientului său. De asemenea, transporturile feroviare operate pentru Ford, se vor realiza cu ajutorul unor vagoane noi, deținute de GEFCO și fabricate special pentru această ocazie.

 

 

GEFCO Romania

GEFCO România oferă o gamă largă de servicii logistice și de transport clienților săi din domeniul automobilelor, producției industriale, echipamentelor electronice, petrolului și gazelor naturale și FMCG.

Înființată în 2005, GEFCO România este astăzi una dintre principalele subsidiare din regiuna Balcanilor ale GEFCO Group, totalizând 112 angajați în toate cele 7 locații ale sale.

Performanța pe care GEFCO o oferă clienților se bazează pe experiența dobândită de-a lungul ultimilor 65 de ani, în special în industria automobilelor, unul dintre cele mai complexe și solicitante sectoare. Prezentă în 150 de țări, GEFCO se află în topul celor 10 Grupuri europene. A obținut o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro în 2016 și are 12.000 de angajați. Cu peste 300 de afaceri peste tot în lume, GEFCO își dezvoltă activitatea pe cinci continente.
W

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here