Productia globala de carne de vita si manzat este prognozata sa creasca cu aproape 2% in 2018, ajungand la 62,6 milioane de tone, Statele Unite si Brazilia reprezentand aproximativ jumatate din aceasta crestere, potrivit ultimului raport „Livestock & Poultry: World Markets & Trade”.

Analistii spun ca productia Argentinei va continua sa creasca, sustinuta de evolutiile favorabile ale politicii si de extinderea efectivului de animale.

In plus, exporturile globale de carne de vita e de asteptat sa creasca cu aproape 3% in 2018, la 10,1 milioane de tone, determinate de expeditiile din Brazilia, Australia, Argentina si Statele Unite.

Analistii economici americani sustin ca cererea de carne de vita si manzat va continua sa creasca in  special in Asia de Est, China continuand sa fie lider de comert, deoarece productia interna nu va raspunde consumului in crestere.

Referindu-se la Statele Unite, analistii declara ca productia se asteapta sa creasca cu aproape 3% in 2018, ajungand la un record de 12,4 milioane de tone, deoarece Statele Unite intra in al patrulea an de extindere a efectivelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here