În luna septembrie unul dintre principalii jucători din piața de e-commerce din România aniversează 13 ani de activitate. CEL.ro, cel mai mare retailer cu capital integral românesc se poziționează pe locul 2 pe piața online de electro-IT din țară.

 

De la înființare și până în prezent obiectivele retailerului online au fost de a oferi clienților cea mai bună experiență de cumpărare și produse la cele mai mici prețuri din țară.

 

Cu o cifră de afaceri de 53 de milioane de euro în 2016, magazinul online a cunoscut o creștere constantă în anii săi de activitate. Înregistrează astăzi până la 500.000 comenzi online pe an, are în jur de 1,1 milioane de clienți și aproximativ 1 milion de produse vândute pe an. În 2017 CEL.ro ajunge la un număr de  150 angajați, 2,5 milioane de comenzi înregistrate și 530 de categorii pe site. Cele mai bine vândute produse în 2016 și prima jumătate a anului 2017 au fost telefoanele, televizoarele și electrocasnicele care au creșteri de până la 30%.

 

Pe site-ul magazinului online intră aproape 3,5 milioane de vizitatori, adică de 3 ori traficul pe care îl are un mall. În 2017 vizitele de pe dispozitivele mobile a crescut cu 15% față de aceeași perioadă a anului anterior și au ajuns la un procent de 55% din totalul vizitelor pe site. Tranzacțiile pe mobile reprezintă doar 39% din totalul tranzacțiilor. Cu toate acestea, se observă că dispozitivele mobile sunt din ce în ce mai preferate de români. CEL.ro preconizează că utilizarea lor ar trebuie să dea un impuls considerabil activității de e-commerce, mai ales că majoritatea generației milenialilor fac cumpărături zilnic de pe aceste dispozitive.

 

Pentru 2017 retailerul își propune o creștere de 25% a cifrei de afaceri, lansarea platformei de marketplace și a aplicației mobile, dar și diversificarea produselor pe site, adaugând noi categorii cum ar fi: haine, încălțăminte, articole pentru casă, mobilier etc.

 

Toate aceste obiective, creșterea constantă și durabilă nu ar fi fost posibile fără implicarea echipei și managementului intern. În plus, dezvoltarea rapida a e-commerce-ului, dar și apariția noilor  tehnologii sau schimbarea comportamentului consumatorului online au determinat modificări constructive în activitatea magazinului online.

 

Cu o gama larga de produse, CEL.ro contribuie la consolidarea comertului online romanesc si dispune de servicii integrate si adaptate e-commerce-ului actual. CEL.ro a inregistrat in anul 2016 vanzari de 53 milioane EUR si are peste 2.500.000 de comenzi procesate pana in prezent.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here