Ieri, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a avut loc conferința „Rolul IMM în dezvoltarea economiei din România”. Evenimentul a fost organizat de Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR) cu susținerea Camerei bucureștene.

Evenimentul a fost onorat de prezența: ministrului pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat Ilan Laufer, a ministrului comunicațiilor și societății informaționale Lucian Șova, a consilierului de stat la cabinetul primului ministru al Guvernului României Gabriel Andronache, a secretarilor de stat: Sterică Fudulea (Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat), Ion Ciprian Preda (Ministerul Cercetării și Dezvoltării), Petru Andea (Ministerul Educației Naționale) și a senatorului Ecaterina Andronescu.

Conferința s-a dovedit o excelentă platformă de dialog a reprezentanților mediului de afaceri și academic cu membrii Guvernului României din domenii cheie, care au onorat invitația. Politicile și programele guvernamentale dedicate sprijinirii IMM-urilor, actele normative cu impact asupra comunității de afaceri în domenii precum evitarea controlului excesiv, internaționalizarea afacerilor, reglementarea activității de lobby, rolul cercetării şi inovării în scăderea deficitului de competitivitate al IMM-urilor românești, importanța adaptării sistemului de învățământ, dar și a programelor de formare profesională continuă la solicitările reale ale pieței (de exemplu adaptarea acestora la cerințele noii revoluții industriale Industria 4.0), așteptările și cerințele comunității de afaceri românești îndeosebi în ceea ce privește stabilitatea și predictibilitatea în domeniul fiscal și al legislației de business, soluții eficiente de finanțare a activității IMM, inclusiv în programe guvernamentale precum Start-up Nation au fost câteva dintre temele supuse dezbaterii la Palatul CCIB.

Suntem onorați să găzduim acest eveniment la sediul nostru istoric, cu atât mai mult cu cât subiectele abordate sunt deplin convergente cu obiectivele noastre strategice, centrate pe susținerea IMM. Internaționalizarea afacerilor, apropierea mediului academic de mediul de afaceri, educația antreprenorială, dar și susținerea pregătirii profesionale în sistem dual sunt câteva dintre punctele aflate constant pe agenda noastră”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele CCIB.

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here