Horia Radu (HTSS) despre utilizarea inteligenței artificale în domeniul medical

Informatizarea sistemului de sănătate poate aduce beneficii reale atât pacientului, care va avea acces mai rapid la tratament, cât și unității medicale/statului, prin eliminarea pierderilor financiare din sistem și alocarea banilor acolo unde este nevoie de ei. Tema informatizării sistemului de sănătate a fost abordată de Horia Radu, Head of Medical Division High- Tech Systems& Software (HTSS) în cadrul conferinței Profit Health.Forum, eveniment susținut de HTSS și Farmexpert.

În prezent, pacientul român se confruntă cu probleme în identificarea furnizorului de servicii, birocrație, cozi la ușile cabinetelor medicale și probleme în accesul la tratament. Potrivit lui Horia Radu, toate aceste probleme pot fi remediate prin utilizarea inteligenței artificiale în domeniul medical. ”Beneficiem deja de un sistem informatic de stat unic pe care îl putem folosi în beneficiul pacientului (SIUI și DES). Noi, producătorii de software, avem datoria și posibilitatea să îmbunătățim accesul pacientului la tratament prin: refolosirea datelor existente în sistemul propriu, folosirea datelor din sistemul DES și SIUI, automatizarea la maximum a fluxului de date către raportările de stat și generarea automată a formularisticii interne (orientare paperless), orientarea software-ului către actul medical, urmărirea fluxului pacientului (patient-path) și asigurarea în mod automat și configurabil al auditului procedurilor din unitățile medicale și asigurarea securității tratamentului prin proceduri medicale incluse în software”, a afirmat Horia Radu.

Pacientul, în prim plan

Datorită informatizării sistemului de sănătate prin soluția DataKlas Medical de la HTSS, pacientul va ajunge în centrul sistemului de sănătate, devenind principalul beneficiar al serviciilor oferite de unitățile medicale. De asemenea, personalul medical specializat va fi protejat de formularistică prin folosirea tuturor mijloacelor și a surselor de date existente despre pacient pentru precompletarea acestora și va avea la dispoziție doar operațiile dedicate lui, automatizate prin proceduri și șabloane prestabilite de unitate sau legal. Informatizarea sănătății trimite “în background” comunicațiile cu sistemele de stat, pentru prelucrarea lor netransparentă la utilizator și în mod automatizat cu posibilitatea auditării ulterioare și organizează drumul pacientului prin sisteme de programări pe resursele unității, săli de așteptare, urmărirea încărcărilor pe secții și configurarea de fluxuri care se exprimă în sarcini specifice către utilizatorii aplicației.

Printre beneficiile DataKlas Medical se numără: 100% decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate, securitatea tratamentului, auditare și scăderea timpilor, un flux continuu și mai mare de pacienți și eliminarea cozilor.

Despre HTSS (www.htss.ro )

High-Tech Systems and Software (HTSS) este o companie IT cu perspective ambițioase de creștere, specializată în soluții software integrate. HTSS dezvoltă și furnizează configurații complexe în care aduce elemente inovative, care pot fi implementate on premises, în private sau public cloud.

Clienții HTSS care activează în zona de healthcare sunt farmacii independente sau farmacii de lanț (Farmaciile Unica, Sensiblu, Punkt, Seti Impex, Grup Prima), distribuitori și producători farmaceutici (Mediplus, Elantis, Sunwave Pharma, Solacium), clinici medicale și spitale (Anima, Amethyst) dar și doctori specialiști și medici de familie.

HTSS este o companie certificată ISO 9001, ISO 27001 și ISO 14001, acordând garanția calității și a performanței produselor și serviciilor oferite clienților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here