Sursa foto: https://unsplash.com/photos/xsGApcVbojU

Desi poate parea un comportament paranoic cel pe care il au oamenii care cred ca sunt spionati, in acest secol al tehnologiei este foarte posibil sa existe dispozitive de spionaj instalate in zone la care nimeni nu s-ar astepta.

Cu toate ca multi oameni nu au motive pentru a se teme, deoarece activitatile si viata unui om obisnuit nu prezinta interes, cei care detin pozitii importante in companii sau institutii de stat sunt insa mult mai prevazatori.

Hackerii si cei care doresc sa profite de pe urma naivitatii oamenilor pot urmari si persoane obisnuite, pentru a le sustrage informatii private si confidentiale, pe care ulterior sa le foloseasca astfel incat sa genereze profituri importante pentru ei.

De aceea, oricine poate fi, de fapt, tinta unei actiuni de spionaj. Cum se pot proteja cei care cred ca se afla in vizorul unor astfel de actiuni? Exista cateva solutii:

Aplicatiile pentru smartphone

In magazinele de aplicatii pentru mobil exista numeroase exemple de programe si aplicatii antispionaj, unele care pot fi descarcate gratuit, iar unele, contra cost. In general, acestea functioneaza folosind ca instrument de baza camera foto a telefonului mobil, cu care se detecteaza prezenta luminii de fundal in infrarosu a unei camere spion.

Totusi, aceste solutii nu sunt foarte eficiente si presupun sa fie suficient de aproape de sursele infrarosii pentru a le putea detecta.

Detectoarele de dispozitive de spionaj

Pentru o mai mare siguranta ca pot fi identificate toate dispozitivele de spionaj dintr-o incapere, indiferent de tipul si de tehnologia acestora, se recomanda sa se investeasca in detectoare de camere si microfoane spion. Acestea sunt dispozitive speciale, multifunctionale, care sunt folosite mai ales de profesionisti pentru a securiza un spatiu impotriva spionajului si scurgerii de informatii.

Astfel de dispozitive pot fi insa cumparate si utilizate de oricine, deoarece mediul online a devenit foarte accesibil atat in ceea ce priveste accesul la dispozitive de spionaj si anti-spionaj performante, cat si preturile acestora, care sunt unele accesibile.

Prin urmare, nimeni nu trebuie sa stea cu temeri legate de pericolele cu privire la intimitatea lor sau confidentialitatea informatiilor  pe care le detin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here