Brașov, 4octombrie 2018 Săptămâna Ariilor Protejate devine un eveniment național!

 

În perioada 8-14 octombrie 2018Propark-Fundația pentru Arii Protejate vă invită la Săptămâna Ariilor Protejate, eveniment care din anul 2018 se va desfășura la nivel național.

Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse (expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, activități de educație ecologică, concursuri,etc). Succesul acestui program inițiat în județul Brașov în 2015,a determinat echipa ProPark să propună replicarea inițiativei la nivel național. Astfel, experiența acumulată este un model care a inspirat și motivat echipele de administratori să înscrie activități care să promoveze ariile protejate în mai mai multe județe din țară. Evenimentul face parte din proiectul „OamenipentruNatură”, finanţat de FundaţiapentruParteneriatşi MOL România, care are cascoppromovareaariilornaturaleprotejate din Româniaşi a oamenilor care lucreazăînacestdomeniuprinorganizarea de evenimenteadresatepubliculuilarg.

“Suntemfoarteonorați de faptul că un număr mare de administratori de arii protejate și nu numai, au ales să se alăture inițiativei. Ne-am dorit să transmitem experiența noastră de la Brașov, acumulată în 3 ani de organizare,pentru că este extrem de important să fim mai aproape de publicul larg care ne poate sprijini în activitățile de protecție a naturii. În 2018 avem 27 de organizațiipartenere care vor organiza activități extrem de interesante: 14 excursii ghidate în ariile protejate, 15 ateliere de educație ecologică, 2 concursuri de biciclete, 2 activități de marcare a traseelor din ariile protejate, 2 concursuri pentru elevi, 2 dezbateri, 1 Pub-Quiz cuîntrebări din domeniul ariilor protejate, 3 proiecții de filme etc. Invităm publicul să participe la aceste activități și să consulte saptamananaturii.ropentru a cunoaște calendarul evenimentului” a declarat Roxana Iordăchescu, managerul proiectului.

“Anulacestavomaduceînfațapubliculuilargoameni care facperformanțășiactivează cu convingereșiprofesionalismîndomeniulprotecțieinaturii din România. Seriapilot de filme„OamenipentruNatură”aduceîn prim plan 5 experți din subdomeniidiferiteșireprezintăun prim pas îndirecțiapromovăriiactivităților din domeniulprotecțieinaturii din România. Inițiativaîșipropunesăcontribuie la stimulareaprofesionalismuluișileadershipului din acestdomeniu. Acest material video esterealizat de echipa de la NTD Film, formată din Dan DinușiCosminDumitrache, realizatoriiseriei de filme “România Sălbatică”, a declarat Alina Ioniță – expert protecțianaturii.

Evenimentul se desfășoară în 18 județe (Mehedinti, Ilfov, Satu Mare, Cluj, Covasna, Suceava, Brașov, Alba, Vrancea, Arad, Dâmbovița,  Vrancea, Neamț, Gorj, Bihor, Hunedoara,Caraș-Severin), activitățiledesfășurându-se înparcurinaționale, naturale, situriNatura 2000, geoparcurișirezervațiinaturale.

 

 

 

 

Bugetul proiectului este de  22.240 RON din care 19.950 reprezintă contribuția financiară din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România

Parteneri în proiect: Administrația Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) și Parcul Naţional Călimani.

Propark-Fundația pentru Arii Protejate dorește să îmbunătăţească capacitatea de management a ariilor protejate prin programe de formare și instruire și prin proiecte care să completeze resursele existente pentru menținerea valorilor naturale și culturale și realizarea de modele funcționale de dezvoltare durabilă in România.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here