Societatea Europeană de Chirurgie a Umărului și Cotului (SECEC – ESSSE), cu sprijinul partenerului Medicover, unul dintre cei mai importanți operatori de servicii medicale private din România, organizează pe 21 și 22 aprilie, la București, primul Curs Român SECEC de Chirurgie a Umărului (Romanian Shoulder Course), dedicat tuturor medicilor interesați de patologia și tehnicile moderne din chirurgia umărului, medicilor rezidenți în Ortopedie, precum și kinetoterapeuților și practicienilor din Medicina Recuperatorie. Programul reprezintă o premieră pentru România și va fi susținut de specialiști din cinci țări: România, Franța, Italia, Polonia, Croația. Participanții vor acumula șapte credite EMC, iar medicii rezidenți beneficiază de o reducere de 50% a taxei de înscriere.

Dorința noastră este de a contribui la dezvoltarea chirurgiei specializate a aparatului locomotor, în condițiile în care chirurgia umărului a devenit o specialitate aparte, datorită complexității anatomice a acestei articulații și diversității patologiilor la acest nivel”, a spus Dr. Marius M. Scarlat, medic primar Chirurgie ortopedică, membru SECEC, unul dintre inițiatorii proiectului. „Noi tehnici de chirurgie minim-invazivă și de protezare sau fixare articulare au permis o recuperare mai rapidă și mai completă a pacienților afectați. Tehnicile artroscopice necesită aparatură și implanturi speciale, care sunt în prezent disponibile și în România, motiv pentru care participarea tinerilor medici la astfel de cursuri este extrem de utilă.”

În ambele zile ale cursului vor avea loc atât prezentări și discuții, precum și intervenții chirurgicale relevante, efectuate de experți români și internaționali și transmise în direct din sala de operații a Spitalului Medicover către sala de curs din cadrul Hotel Ramada Bucharest North.

Numeroase afecțiuni ale umărului sunt legate de creșterea implicării în activități sportive, în special în rândul tinerilor. Această patologie specială impune stăpânirea unei cascade diagnostice supraspecializate, întrucât diagnosticul diferențial al leziunilor sportive la nivelul umărului prezintă o curbă lungă de învățare”, a spus Dr. Bogdan Nistor, medic specialist Ortopedie-traumatologie la Spitalul Medicover, coordonatorul medical al cursului. „Acest grup special de pacienți, de multe ori cu simptomatologie legată doar de activități sportive intense și foarte specifice (cum sunt sportivii aruncători, care suferă dureri în ultima fază a aruncării, doar la intensitatea maximă a mișcării), necesită o abordare educată a secvenței diagnostice și terapeutice. De asemenea, cerințele ridicate ale acestui grup de pacienți, pentru care întoarcerea la practicarea sportului la nivel competițional este foarte importantă, pun presiune pe acuratețea și reproductibilitatea actului chirurgical. Astfel, educația continuă și supraspecializarea chirurgilor interesați de aceste patologii devin absolut esențiale. În cadrul cursului, ne propunem să atingem atât teme de interes general, cât și cazuri speciale, care impun abordări supraspecializate.”

Grupul de specialiști europeni care susțin primul Curs Român SECEC de Chirurgie a Umărului este alcătuit din Dr. Przemyslaw Lubiatowski (Polonia), Dr. Paolo Paladini (Italia), Dr. Nikola Čičak (Croația) și Dr. Marius M. Scarlat (Franța/ România).

Societatea Europeană de Chirurgie a Umărului și Cotului (SECEC – ESSSE) este o asociație științifică ce reunește peste 400 de membri titulari din diferite țări europene, alături de peste 800 de membri corespondenți din Europa și din alte țări ale lumii. În ultimii zece ani, țările din Europa Centrală și de Est au contribuit activ la sporirea activității SECEC, în paralel cu dezvoltarea acestor specialități în țările respective.

Despre Medicover România

Medicover România este prezentă de peste 21 de ani pe piața serviciilor medicale private și dispune de o rețea de 19 clinici proprii în București și în țară (Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Brașov, Galați, Pitești) și un spital generalist – Spitalul Medicover. Spitalul Medicover din România corespunde celor mai înalte standarde medicale – modern, sigur, aproape de pacienți – și include toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum şi o gamă variată de specialități medicale şi chirurgicale – Chirurgie Generală, Chirurgie Bariatrică, Chirurgie Ginecologică, Chirurgie Ortopedică, Chirurgie Plastică, precum și Maternitate, Medicină Materno-Fetală, Neonatologie și Pediatrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here