Lukoil ia in considerare vanzarea celor patru rafinarii pe care le detine in Europa, inclusiv cea din Romania, potrivit presedintelui companiei Vagit Alekperov, citat de Novinite.

„Aceste active nu sunt strategice pentru noi in momentul de fata. in ultimii ani ne-am concentrat in cea mai mare parte pe explorare si dezvoltarea unor campuri petroliere si de gaz”, a spus Alekperov intr-un interviu acordat grupului media rus RBC. „Aceste investitii ar putea sa ne oblige sa luam decizii cruciale cu privire la soarta unor active cum sunt rafinariile europene”, a adaugat el, anunta Mediafax.

Conform declaratiilor lui Alekperov, Lukoil ar putea vinde toate rafinariile europene, sau cel putin o parte din ele. O alternativa ar fi un spin off al business-ului cu rafinarii al Lukoil si transpunerea lui intr-o entitate separata, pentru a atrage investitorii.

Lukoil are in Europa patru rafinarii, in Romania, Bulgaria, Italia si Olanda.

Alekperov a spus la inceputul lunii ca Lukoil nu are planuri momentan sa isi revizuiasca programul de investitii pentru 2016 sau estimarea pentru pretul petrolului anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here