Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) a organizat marti, 31.01.2012, o sedinta de prezentare a Raportului de activitate pe anul 2011. La eveniment a participat si reprezentantul MAI, domnul Mihai CAPRA, Secretar de stat pentru Relatia cu Institutiile Prefectului.
In cadrul intalnirii, presedintele ANFP, domnul Andras SZAKAL a prezentat succint repere importante ale activitatii institutiei, exprimindu-si, in acelati timp, speranta intr-un an 2012 cu „impliniri care sa contribuie la bunul mers al sectorului public romanesc”.
In domeniul formarii profesionale au fost organizate programe de perfectionare la care au participat 3134 de persoane. Totodata, centrele regionale ale ANFP au derulat programe de perfectionare pentru un numar de 4466 participanti. De asemenea, a fost organizat Programul de formare specializata pentru ocuparea unei functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici, anul de studii 2011, (135 absolventi), aflindu-se in derulare seria a III-a cu 82 de participanti.
Pe parcursul anului 2011, Agentia a gestionat 11 proiecte cu finantare externa , in calitate de beneficiar si partener, in valoare cumulata de 80.403.835,00 lei (18.698.566,28 euro), acestea aflindu-se in diferite etape (implementare, evaluare, idei dezvoltate). Proiectele aflate in implementare au vizat perfectionarea profesionala a resurselor umane din functia publica (ex.: 12.000 de functionari publici intruiti pentru obtinerea certificatului ECDL).
Astfel, intr-un an dificil din punct de vedere economic, ANFP a reusit performanta de a oferi cursuri de perfectionare pentru 15% din functionarii publici, multe cursuri fiind oferite gratuit prin intermediul proiectelor cu finantare externa derulate de institutie.
In domeniul reglementarii functiei publice au fost elaborate 4 proiecte de Hotarari de Guvern, care se afla pe circuitul de avizare. De asemenea, au fost finalizate 8 propuneri cu caracter normativ si 6 proiecte de ordine cu caracter normativ intern.
In domeniul managementului functiei publice si a functionarilor publici 2152 de avize/acorduri tacite au fost acordate/exprimate de ANFP pentru organizarea concursurilor de recruare si 2252 de avize pentru organizarea concursurilor de promovare. De asemenea, Agentia a avizat/organizat concursurile de recrutare/promovare pentru 12,7% din functiile publice de conducere din Romania.
Totodata, pe parcursul anului 2011, ANFP a gestionat un numar de 2553 petitii si 100 cereri de informatii de interes public. Au fost organizate si desfasurate un numar de 4 seminarii regionale, vizind eficietizarea managementului resurselor umane din functia publica, la care au participat aproximativ 350 de persoane din cadrul autoritatilor si institutiilor publice din 20 de judete.

Directia Comunicare si Relatii Internationale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here