imagesCATVAC3GPresedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Sofia, ca Romania nu va accepta ca intrarea in spatiul Schengen sa fie conditionata, direct sau indirect, de orice alt subiect, fie ca este vorba despre achizitii publice, despre problematica roma, „cu atat mai putin de MCV”.”Unul din obiectivele majore a fost sa ne stabilim prioritatile. Amandoi am concluzionat ca Romania si Bulgaria au doua prioritati majore in interiorul UE. Unul este legat de accesul in spatiul Schengen asa cum am convenit si cu partenerii europeni – in martie 2011 – cu conditia indeplinirii conditionalitatilor tehnice ale proiectului. De asemenea, am propus domnului presedinte Parvanov ca guvernele noastre sa analizeze impreuna daca ne putem stabili ca obiectiv incheierea functionarii MCV pana sfarsitul anului 2011″, a declarat Traian Basescu dupa convorbirile oficiale pe care le-a avut cu omologul sau bulgar, Gheorghi Parvanov.

In ceea ce priveste accesul in spatiul Schengen, seful statului a adaugat ca, in conditiile in care Romania isi asuma indeplinirea tuturor obligatiilor, nu poate accepta ca intrarea in spatiul Schengen sa fie conditionata, „direct sau indirect, de orice alt subiect, fie ca vorbim despre achizitii publice, fie ca vorbim despre problema roma, cu atat mai putin putem accepta punerea sub semnul intrebarii a accesului in spatiul Schengen legat de MCV”.

„Atat noi, cat si partenerii nostri europeni trebuie sa respectam 100% prevederile tratatului de aderare si angajamentele pe care ni le-am luat. Romania a fost dispusa, atunci cand a fost cazul, sa recunoasca intarzierile in respectarea propriilor angajamente”, a conchis seful statului roman.

De asemenea, el a mai aratat ca Romania va sustine intrarea Bulgariei in proiectul AGRI. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here