images[5]FMI a cerut guvernului sa creasca cu 4 procente cota unica si cu 5 procente TVA, astfel incat Romania sa ajunga la tinta de deficit bugetar convenita in acordul cu Fondul. Surse guvernamentale au declarat pentru Gandul ca Fondul propune o cota unica de 20 la suta si o TVA de 24 la suta.

„Reprezentantii FMI sunt foarte inflexibili si nu vor sa accepte nicio alta solutie pentru scaderea deficitului. Nu mai au incredere in nicio alta masura care le-a fost propusa la negocieri. Vor sa creasca si cota unica si TVA incepand de maine, nu de anul viitor”, au spus sursele citate. Desi ministrii care au negociat cu Fondul au prezentat din nou scheme de reducere in sectorul bugetar si solutii de genul concediul fara plata pentru angajatii la stat, reprezentantii FMI nu au fost convinsi ca ele vor fi chiar puse in practica sau ca vor duce la reducerea deficitului din acest an.
Deocamdata, guvernantii s-au opus, in negocierile de pana acum, cresterii acestor taxe si incearca sa convinga Fondul sa accepte alte solutii. Sursele citate au spus insa ca expertii FMI sustin ca trebuie luate masuri urgente si ca planurile de restructurare propuse de Guvern cer timp si nu vor face ca Romania sa se incadreze in tinta de deficit pe care si-a asumat-o. (Sursa: gandul.info)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here