imagesCAZF29EGVicepresedintele PNL, europarlamentarul Norica Nicolai, sustine necesitatea crearii unui fond de garantare a creditelor pentru femei, un astfel de proiect neputand fi catalogat ca fiind „discriminatoriu”. Norica Nicolai a participat, vineri, la Sfantu Gheorghe, la intalnirea femeilor de afaceri din judetul Covasna, care au pus bazele „Asociatiei Femeilor Antreprenori si Manageri din Judetul Covasna”.

Cu aceasta ocazie, Norica Nicolai a sustinut necesitatea infiintarii unui fond de garantare a creditelor pentru femei, precizand ca acesta ar urma sa sustina in special micile afaceri.

„Acest proiect functioneaza deja in multe tari din Uniunea Europeana. Deci, in fondurile de garantare nationala a creditelor, care exista in majoritatea tarilor, nu s-au facut, din pacate, fonduri speciale pentru garantarea creditelor pentru femei si noi ne gandim sa obligam tarile membre sa faca acest tip de garantie”, a declarat, ulterior, intr-o conferinta de presa, europarlamentarul liberal.

Potrivit acestuia, un astfel de proiect nu poate fi catalogat ca fiind „discriminatoriu”, ci mai degraba ca „o asezare pozitiva”, deoarece femeile au, in general, „o dubla slujba”.

„Nu e deloc o discriminare, dupa parerea mea, este o asezare pozitiva. Femeile sunt discriminate pentru ca au o dubla slujba, ele intotdeauna fac ceva in plus fata de barbati. Ele trebuie sustinute pozitiv, sa-si realizeze si afacerile si sa-si sustina si familiile”, a spus Norica Nicolai. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here