imagesCAA4GHOGKurmanbek Bakiev, presedintele kirgiz inlaturat de la putere, si apropiatii acestuia au golit seifurile statului inainte de a fugi, fortand Guvernul interimar sa blocheze sistemul bancar, din lipsa de bani, anunta un oficial kirghiz.

„Seifurile statului sunt aproape goale, fondurile au fost transferate. De aceea, am blocat sistemul bancar; ne temem ca bancile, aflate sub controlul lui Bakiev, intentioneaza sa scoata fonduri din tara”, a explicat Edil Baisalov, seful de cabinet al premierului interimar Rosa Otunbaieva.

In tara au ramas doar 986 de milioane de somi (16 milioane de euro), adauga oficialul citat.

„Am descoperit la autoritatile statului dovezi incontestabile despre organizatia infractionala condusa de Bakiev”, adauga oficialul citat.

Baisalov a explicat ca politia a deschis focul impotriva manifestantilor la ordinul fratelui presedintelui, Janich Bakiev, aflat la conducerea garzii prezidentiale, cu acordul sefului statului.

„Avem dovezi incontestabile si confesiuni detaliate ale ofiterilor si ale sefului de cabinet al garzii prezidentiale ca Janich Bakiev a dat ordinul sa se deschida focul si ca presedintele Bakiev stia”, adauga Baisalov, criticandu-l din nou pe presedinte pentru ca incearca sa organizeze o revolta in sudul tarii.
„Kurmanbek Bakiev incearca sa impinga tara spre razboi civil. Avem dovezi ca apropiatii lui au incercat sa atace o unitate militara la Maili Suu (sud)”, subliniaza Baisalov, acuzandu-i pe apropiatii presedintelui ca vor sa asasineze oficiali guvernamentali.

„Guvernul interimar apreciaza ca situatia ramane instabila in Kirgizstan”, insista Baisalov.

Bakiev a anuntat vineri ca refuza sa demisioneze, exprimand disponibilitatea de a negocia cu noul Guvern. Propunerea a fost respinsa de Rosa Otunbaieva. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here