imagesCAVRRRZLKirgizstanul marcheaza vineri o zi de doliu, in urma confruntarilor sangeroase de miercuri de la Biskek, iar Guvernul provizoriu a dat asigurari ca detine controlul asupra situatiei din capitala, in pofida catorva jafuri comise in timpul noptii. „La 9 aprilie, la ora 01.00 dimineata (8 aprilie, 22.00, ora Romaniei), Biskekul era eliberat de raufacatori violenti, datorita unor operatiuni conduse de politie, militari si organizatii de voluntari”, a declarat Ministerul de Interne, intr-un comunicat.

„Au avut loc cateva retineri, majoritatea tineri cu varste sub 25 de ani”, a precizat el.

In timpul noptii de joi spre vineri au avut loc confruntari intre forte de ordine si militii cetatenesti, pe de o parte, si talhari, pe de alta parte, si mai multe tiruri de arma au fost auzite pe strazile din Biskek, au anuntat jurnalisti ai AFP.

Ministerul Sanatatii a declarat, intr-un comunicat, ca bilantul violentelor din Biskek, incepand de miercuri, se ridica la 75 de morti si 1.520 de raniti.

In cursul ultimelor 24 de ore, 67 de persoane „au cerut asistenta medicala” si sase persoane au fost ranite in noaptea de joi spre vineri, potrivit ministerului.

Vineri dimineata, zi de doliu, cateva sute de persoane s-au strans in fata sediului Presedintiei si Guvernului pentru a se ruga si a se reculege, in amintirea victimelor violentelor. Primele inmormantari urmau sa inceapa in cursul diminetii.

Autoritatile au inceput de asemenea sa ridice carcasele camioanelor si masinilor incendiate din jurul sediului presedintiei. Accesul in cladire era barat, in timp ce, cu o zi inainte, aproximativ 2.000 de persoane, curiosi si hoti, se aflau inca acolo.

Un Guvern provizoriu a fost creat dupa violentele sangeroase de miercuri, care au provocat fuga presedintelui Kurmanbek Bakiev. Acesta din urma, refugiat in sudul tarii, a declarat joi ca refuza sa demisioneze. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here