Zilele Educatiei Non-Formale – Editia I
In perioada 13-15 aprilie 2010, are loc prima editie ZENf – Zilele Educatiei Non-Formale, prin care se urmareste promovarea metodelor de educatie non-formala si a conceptului de angajabilitate. Evenimentul – care cuprinde lansarea unui ghid al angajabilitatii si a unui portal, workshopuri si traininguri sustinute de specialisti, proiectii de film si multe alte activitati – este initiat de organizatia non-guvernamentala LEAP (Link Education and Practice) si se va desfasura simultan, in mai multe locuri din Bucuresti: ArCuB, Casa de Cultura a Studentilor, Euro<26 si Casa Universitarilor.  
Link Education And Practice – este prima organizatie constituita ca platforma de interactiune intre studenti, companii, institutii si ONG-uri, cu scopul de a crea o punte de legatura intre oferta educationala existenta si cerintele pietei de munca. Pentru aceasta, LEAP isi propune sa promoveze si sa faciliteze accesul tinerilor la activitati de educatie non-formala (voluntariat, stagii de practica, traininguri, scoli de vara etc) – activitati care rafineaza calitatile si aptitudinile importante in dezvoltarea personala si profesionala.
Lansarea primei editii a evenimentului “Zilele Educatiei Non-Formale” va avea loc pe data de 13 aprilie, incepand cu ora 19:00, la Casa Universitarilor. Lansarea acestei editii va fi lansata de lansarea noului  Ghid de Angajabilitate si a Portalului de Educatie Non-Formala. Sunt asteptati partenerii si colaboratorii LEAP, precum si o serie de personalitati care vor discuta cu participantii despre educatie non-formala si angajabilitate.
Evenimentul continua pe parcursul a trei zile si cuprinde o serie de activitati derulate de LEAP si partenerii sai. Pe parcursul acestora se va derula si expozitia „Citeste printre randuri” – alcatuita din print-uri ale desenelor din caietele de scoala – ca reprezentare a conceptului de complementare a educatiei formale cu cea non-formala, precum si training-uri sustinute de partenerii LEAP. Temele abordate variaza de la antreprenoriat social (Euro<26), managementul voluntarilor, drepturile copilului (Organizatia Salvati Copiii Romania), la workshop-uri de scriere creativa (Mario Barangea), atelier de povesti, lectie de teatru si improvizatie (A treia Cafea). De asemenea, vom afla cum arata educatia non-formala prin arta (MaiArt), ce oportunitati exista pentru studenti (Mihail Musat) si vom avea un atelier de joaca (Lume Buna). Exersam „public speaking” (ARDOR) si vorbim despre leadership si inovatie (Achieve Global), angajabilitate (Fundatia CODECS pentru Leadership), dezvoltare personala si profesionala (ANPCDEFP). Vom rezerva activitati specifice pentru liceeni (workshop sustinut de Yourway) si vom face o incursiune in viata asociatiilor studentesti.

Mai mult, la finalul acestor zile, LEAP organizeaza o petrecere surpriza pentru prietenii ZENf in El Grande Comandante, Str. Viitorului nr.26 (zona Piata Gemeni). Participantii vor fi  martorii unui super concert Plastik Charm (marca vreauartisti.com) se vor bucura de muzica buna si….Intrarea este libera!
Acestea si multe altele vor avea loc la prima editie ZENf – Zilele Educatiei Non-Formale 2010. Pentru a participa la workshop-uri si training-uri, este necesara inscrierea pe site-ul LEAP (www.leap.ro) pana pe 11 aprilie, ora 23:59. Participarea este gratuita!
Parteneri:
ONGS: Advice, ASPSE, AEGEE, AIESEC, ASLS, ASLUB, ASER, Clubul Studentilor Economisti – Sibiu, CS-URA, EESTEC, OSE, PRIME, SiSC, VIP
Parteneri educationali: A Treia Cafea, ANPCDEFP, Achieve Global, ARDOR, CROS, Euro<26, FORCE, HOLA,  Fundatia CODECS pentru Leadership, Lume Buna, MaiArt, Organizatia Salvati Copiii Romania, Plastik Charm,  Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat, Skills4Work, StartUB, Yourway, Plastic, Vreauartisti.com
Parteneri media: BizCampus, Calendar Evenimente, CampusNews.ro, Elevate, Evenimentestudentesti.ro, Catalyst/Hipo.ro, Online Student, port.ro, studentie.ro,  SmartFM
Parteneri logistici:
ArCuB, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti – Centrul de Educatie Non-formala, Casa Universitarilor, El Grande Comandante
Pentru inscrieri si pentru mai multe informatii, vizitati www.leap.ro
Simona Iftimescu – Presedinte
LEAP – Link Education And Practice
Mobil: 0762 866 586
E-mail: simona@leap.ro
Web: www.LEAP.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here