imagesCAW79DWYExploziile de la metroul din Moscova ar putea reprezenta raspunsul unor militanti din Caucazul de Nord la operatiuni recente ale politiei ruse impotriva unor lideri ai acestora, a declarat prim-vicepresedintele Consiliului Federatiei, Aleksandr Torsin, citat de Interfax in pagina electronica.”In opinia mea, actele de terorism de la metroul din Moscova reprezinta o razbunare pentru uciderea unor militanti din Caucazul de Nord, ca Said Buriatki si Atemirov. Acesti militanti au un comportament salbatic si razbunator”, a subliniat el.

Actele teroriste au fost bine planuite si executate in mod profesionist, a apreciat Torsin. „Au avut loc doua explozii la metrou in orele de varf, implicand un numar mare de victime”, a subliniat el.

„Explozia de la statia Lubianka a fost extrem de indrazneata. Aceasta are un motiv ascuns, iar alegerea (statiei) Lubianka nu a fost accidentala, avand in vedere ca la acea ora veneau la serviciu agenti din cadrul Serviciului Federal de Securitate” (FSB, fostul KGB), a precizat inaltul oficial rus.

El a apreciat ca este important sa nu se intaleze panica si sa se constientizeze posibilitatea unor atacuri viitoare. „Alegerea zilei de luni, dupa duminica Floriilor, nu a fost, de asemenea intamplatoare. Controalele politiei au fost usor relaxate, dupa eforturile care au avut loc cu o zi inainte”, a continuat acesta.

Torsin a declarat ca societatea si-a pierdut din nou „vigilenta”.  „Noi am crezut ca operatiunea impotriva terorismului in Caucazul de Nord s-a incheiat odata cu atacurile teroriste. Dar, se pare ca cei care lupta impotriva noastra nu au aceeasi parere. Ultimele actiuni teroriste confirma acest lucru”, a subliniat inaltul oficial.

El a apreciat ca este necesara o „consolidare a controlului imigrantilor”, adaugand ca sustine propunerea sefului Comisiei de Investigatie din cadrul Biroului Procurorului General, Aleksandr Bastrikin, privind „amprentarea si prelevarea de probe de ADN de la fiecare” imigrant, a mai declarat prim-vicepresedintele Consiliului Federatiei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here