imagesCAYJGXCYLiderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la RFI Romania, ca nu se pune problema reluarii votului in Senat in cazul lui Catalin Voicu si a apreciat ca Mircea Geoana trebuie sa actioneze pentru a proteja Senatul si partidul de orice interferente in justitie, indiferent de considerentele personale. „Am discutat cu presedintele Comisiei juridice din Senat, domnul senator Grebla, si mi s-a explicat ca s-au respectat absolut toate procedurile in cazul domnului Voicusi ca nu se mai pune problema, in mod serios vorbind, politic si juridic, reluarii unui vot. Lucrurile sunt transate atat din punctul nostru de vedere ca partid, cand am spus foarte clar ca domnul Voicu, ca orice alt om de altfel trebuie sa mearga in fata judecatorilor, cat si din punctul de vedere al Senatului. Domnul Mircea Geoana, in dubla sa calitate, de presedinte al Senatului, dar si de membru PSD cred ca trebuie sa actioneze tocmai pentru a proteja Senatul si partidul de orice interferente in actul justitiei, indiferent de considerentele personale, pe care poate le are”, a declarat Voicu.

Intrebat daca este de parere ca s-ar impune anumite modificari in ceea ce priveste imunitatea parlamentara, presedintele PSD a raspuns: „Daca o sa consideram ca e bine ca un parlamentar sa fie arestat, fara macar sa mai fie informata Camera din care face parte, putem sa mergem pe aceasta directie. Am fi singura tara democratica cu un asemenea sistem, dar ma rog, noi intotdeauna suntem speciali din toate punctele de vedere”.

Ponta a apreciat, de asemenea, ca procedura parlamentara in astfel de cazuri nu este complicata, avand in vedere ca in privinta lui Voicu aceasta a fost parcursa intr-o saptamana.

„Imi pare rau, pot sa fiu foarte populist si demagogic, dar nu, faptul ca a durat o saptamana aceasta procedura, dupa ce Parchetul a inceput cercetarile in sapte decembrie, daca nu ma insel si a trimis cererea catre Senat in luna martie, faptul ca Senatul a solutionat-o intr-o saptamana, mie nu mi se pare o procedura prea lunga. Dimpotriva, cred ca s-a desfasurat normal”, a afirmat Victor Ponta.

Senatorul Catalin Voicu sustine, intr-o cerere adresata conducerii Senatului, ca Hotararea acestei Camere din 24 martie privind incuviintarea arestarii sale preventive este lovita de nulitate absoluta, el solicitand sa fie ascultat in plen in prima sedinta. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here