parlament-vot-400x300-mihai-spiridonicaMotiunile pe Munca si Sanatate, respinse, marti, de Camera Deputatilor, au fost votate si de deputati PDL, motiunea impotriva lui Seitan fiind sustinuta de doi democrat-liberali, iar cea impotriva lui Cseke numai de unul din cei doi parlamentari ai puterii. Conform votului electronic afisat pe site-ul Camerei Deputatilor, deputatii Lucian Bode si Adrian Gurzau au votat in favoarea motiunii initiate de PSD impotriva ministrului Muncii, Mihai Seitan. Pentru motiune au votat 100 de deputati, printre care doi de la PDL, 20 de la PSD si 15 de la PNL.

La capitolul voturi „impotriva” site-ul Camerei afiseaza ca cele 121 de voturi exprimate au apartinut unui numar de 43 de deputati PDL, sase de la UDMR, patru de la minoritati si un independent. Si in cazul abtinerilor au aparut erori, din cele sase fiind inregistrata una singura, apartinand unui deputat al minoritatilor.

In plus, din lista nominala a deputatilor rezulta ca si-au exprimat votul doar 93 de deputati, desi s-a afisat ca au votat un numar de 227.

Si motiunea pe sanatate, initiata de PNL si intitulata „La sanatate nimic nu este sanatos”, a fost votata, conform votului electornic afisat pe site-ul Camerei, de un democrat-liberal, Adrian Gurzau.

Astfel, pe site sunt afisati ca fiind prezenti 228 de deputati, dintre care 47 de al PDL, 20 de la PSD, 15 de la PNL, 5 de la UDMR, 5 de la minoritati si un independent.

Cele 95 de voturi „pentru” au fost exprimate de un democrat liberal, 19 deputati PSD si 15 deputati PNL, iar cele 124 de voturi „impotriva”, 45 sunt exprimate de PDL, 5 de UDMR, 5 de minoritati si unul de independenti.

Potrivit votului electornic, pe motiunea PNL si-au exprimat votul doar 93 de deputati, desi este afisat un scor de 226 de voturi exprimate.

Deputatii PDL au votat „pentru” motiunile Opozitiei cel mai probabil din greseala.

Rezultatul votului electronic a fost sters, ulterior, de pe site-ul Camerei.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti, cu 124 voturi „impotriva”, 95 voturi „pentru” si 7 abtineri, motiunea simpla depusa de 54 de deputati PNL impotriva ministrului Sanatatii, Cseke Attila, intitulata „la Sanatate nimic nu e sanatos”.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti, cu 121 voturi „impotriva”, 100 „pentru” si 6 abtineri, motiunea simpla depusa de 52 de deputati PSD-PC impotriva ministrului Muncii, Mihai Seitan, intitulata „Seitan, un tsunami PDL care inghite salariile, pensiile si locurile de munca ale romanilor”.

Deputatii au respins motiunea PNL impotriva ministrului Sanatatii, Cseke Attila

Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti, cu 124 voturi „impotriva”, 95 voturi „pentru” si 7 abtineri, motiunea simpla depusa de 54 de deputati PNL impotriva ministrului Sanatatii, Cseke Attila, intitulata „la Sanatate nimic nu e sanatos”.Votul asupra motiunii a fost exercitat deschis, in baza cartelelor de vot.

Pentru a fi adoptata, o motiune simpla trebuie votata de jumatate plus unu dintre deputatii prezenti.

Prin motiunea simpla, dezbatuta marti de plen, PNL cerea ca ministrul Sanatatii sa aplice masuri care sa deblocheze sistemul sanitar, printre care alocarea unui buget de 6% din PIB pentru acest domeniu, depolitizarea conducerilor spitalelor si asigurarea medicamentelor compensate.

PNL acuza Guvernul ca nu pune niciun pret pe sanatate, a carei situatie este cea mai grea din ultimii 20 de ani.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat, marti, in plenul Camerei Deputatilor, ca motiunea simpla „La sanatate nimic nu e sanatos” a fost initiata din ratiuni politice si ca aceasta nu ii este lui adresata, ci predecesorilor sai.

Deputatii au respins motiunea PSD impotriva ministrului Muncii, Mihai Seitan

Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti, cu 121 voturi „impotriva”, 100 „pentru” si 6 abtineri, motiunea simpla depusa de 52 de deputati PSD-PC impotriva ministrului Muncii, Mihai Seitan, intitulata „Seitan, un tsunami PDL care inghite salariile, pensiile si locurile de munca ale romanilor”.

Votul asupra motiunii a fost exercitat deschis, in baza cartelelor de vot.

Pentru a fi adoptata, o motiune simpla trebuie votata de jumatate plus unu dintre deputatii prezenti.

Plenul Camerei Deputatilor a finalizat, luni seara, dezbaterile asupra motiunii simple depuse de PSD pe tema Muncii, votul final asupra acesteia fiind programat pentru marti.

Semnatarii motiunii, care a fost depusa in 16 martie, il acuzau pe ministrul Muncii ca, prin actele normative elaborate si proiectele propuse spre adoptare, prin actiunile si declaratiile publice, a adus grave prejudicii financiare si morale salariatilor bugetari, pensionarilor, copiilor beneficiari de alocatii de stat, persoanelor aflate in somaj.

Ministrul Muncii Mihai Seitan a declarat, luni, in plen, ca acuzatiile din motiunea PSD indreptata impotriva sa reprezinta „atacuri politicianiste total nefondate”, aratand ca, in mandatul sau, a promovat eliminarea inechitatile din sistemul de pensii si de asigurarile sociale de stat. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here