images[3]Peste 2.000 de cadre didactice din judetul Bihor sunt asteptate sa participe, marti, la un miting de protest in fata Prefecturii. Profesorii sunt nemultumiti ca nu au primit salariul pe luna februarie si nici cel de-al treisprezecelea salariu.

Proteste au fost si in alte judete. 6.000 de cadre didactice din judetul Buzau au fost marti intr-o greva de avertisment.

Timp de doua ore, profesorii din Buzau care au intrat in greva de avertisment si-au supravegheat elevii, fara a le preda. Ei sunt nemultumiti ca salariile pe care trebuie sa le primeasca pentru luna februarie au fost diminuate chiar si cu 70 la suta.

Cadrele didactice ameninta ca, daca pana la sfarsitul saptamanii nu isi vor incasa integral banii, vor recurge la greva generala.

Situatia din invatamant a starnit nemultumirea principalelor federatii sindicale. in timp ce la Spiru Haret a fost declansat un referendum intern pentru a se stabili masurile care vor fi luate in perioada urmatoare, la FSLI are loc in aceasta saptamana o sedinta, in care va fi stabilit calendarul actiunilor de protest.

Si reprezentantii Federatia Educatiei Nationale se pregatesc de proteste. Ei sunt hotarati sa declanseze greva generala si sa nu le incheie elevilor situatia scolara. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here