images[11]„Programul Rabla” a demarat, joi, dupa ce Guvernul a relansat campania de casare a masinilor vechi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, afirmand ca acest program a fost modificat, astfel ca un proprietar poate casa mai multe masini, relateaza RFI. Prima de casare ramane la 3.800 de lei, iar Guvernul spera sa scoata din uz intre 50 de mii si 60 de mii de rable.

„Fiecare proprietar primeste un voucher in valoare de 3.800 de lei , poate sa vina oricine, cu oricate masini, daca preia de la cineva care nu are bani sa cumpere o masina noua, poate sa vina cu trei, patru, cinci masini, cu cate doreste, interesul nostru este ca aceste masini sa fie predate si poate sa mearga pana la trei vouchere ca sa cumpere o masina noua, deci cam 2.800 de euro poate sa obtina, daca are trei masini de predat. Deja, daca mai pune patru – cinci mii de euro, poate sa-si cumpere de exemplu o Dacie sau eventual, cu putin mai multi bani, o alta masina”, a explicat, la RFI, ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, Romania depinde de celelalte tari, in functie de vanzarea masinilor Dacia si evident ca interesul este ca masinile de productie autohtona sa se vanda.

„Prin acest program, care a demarat, desi unii erau sceptici, eu sper ca totusi va fi un program reusit, pentru ca foarte multi oameni cand au o Dacie veche isi calculeaza banii, dar cand stiu ca totusi se uita la vecinul, mai cumpara eventual de la el cu o suma derizorie masina, pentru ca vecinul nu are bani sa-si cumpere o masina noua si deja daca pune trei vouchere unul langa altul inseamna doua mii opt sute de euro”, explica Laszlo Borbely.

Obiectivul urmarit, spune demnitarul, este de a scoate din circulatie „intre 50 si 60 de mii de rable, cel putin”.

Suma alocata programului Rabla in acest an este de 228 de milioane de lei. Programul este menit sa stimuleze cumpararea de masini noi.

Piata auto din Romania a scazut dramatic, cu 85 la suta in ianuarie 2010, fata de ianuarie 2009.

Initial, data lansarii „Programulul Rabla” a fost stabilita pentru 20 februarie, insa termenul a fost devansat, astfel ca a fost demarat joi. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here