images[2]Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a facut joi apel la consilierii economici externi ai Romaniei ca sa lase deoparte aroganta si sa trateze in mod egal toti intreprizatorii romani, pentru a ajuta la revigorarea exportului si scoaterea Romaniei dincriza.”intreprinzatorii romani au nevoie de dumneavoastra, dar trebuie sa fiti deschisi catre ei. Sunteti cu totii ministri, dar sunteti ministri in slujba antreprenorilor romani. intreprinzatorul roman nu e numai cel care vine la un hotel de cinci stele si va invita la masa si isi permite sa o plateasca, dar este si cel care vrea sa exporte de 10.000 de euro ceva si nu stie unde sa se duca sau pe cine sa intrebe”, a spus Vladescu, in cadrul celei de-a sasea reuniuni a consilierilor economici din reprezentantele economice din strainatate ale Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Ministrul Finantelor a aratat ca sunt putine sanse ca Romania sa aiba o crestere economica solida pe termen lung fara o majorare solida, tot pe termen lung, a exporturilor, insa a atras atentia ca exporturile nu pot sa creasca fara sprijinul consilierilor economici externi.

El a adaugat ca intreprinzatorii romani nu stiu limbajul diplomatic.

„Nu sunt atat de sofisticati ca dumneavoastra, nu stiu ca va numiti intre dumneavoastra ministrii (…) Lasati genul de comportament pe care l-ati avut pana acum, stati dumneavoastra de vorba cu ei, chiar daca considerati ca nu este important”, a adaugat Vladescu.

Ministrul Finantelor si-a aratat regretul ca pentru o buna parte din economia romaneasca, consilierii economici externi sunt inexistenti , iar inexistenta face ca o buna parte din economia romaneasca sa nu fie conectata la exterior.

„Ma adresez acum si sefilor dumneavoastra, sa va dea mai multa incredere. Ambasadorul Statelor Unite nu are nicio problema sa vina la mine si sa-mi puna pe birou facturi neincasate de la stat ale companiilor americane sau rezultatele licitatiilor in care companiile americane nu au castigat”, a adaugat Vladescu.

El a precizat ca Romania a crescut in ultimii ani bazandu-se nu doar pe investitiile marilor intreprinzatori, ci si pe ale celor mici.

„Marii oameni de afaceri se descurca, cei mici nu stiu si au nevoie de dumneavoastra. Va rog, lasati aroganta si incercati sa-i vedeti pe toti ca pe niste oameni. Va rog sa aveti curajul si sa cereti liderilor dumneavoastra sa va bateti pentru companiile romanesti”, a adaugat Vladescu.

El a mentionat ca fara o crestere solida a exporturilor Romania nu va avea nicio sansa sa iasa din criza.

„Un copil mi-a spus acum cateva zile sa scot tara din criza, asa va rog si eu pe dumneavoastra, sa ajutati Romania sa iasa din criza”, a conchis Vladescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here