imagesCAN2M7J0Singurul Institut din Romania care producea vaccinuri a ramas fara licenta si nu mai poate produce niciun fel de vaccin. Reprezentantii din Ministerul Sanatatii sustin, insa, ca unitatea este in curs de reautorizare. Agentia nationala a medicamentului a ridicat licenta liniei de producere a vaccinurilor de la Institutul Cantacuzino din Capitala deoarece nu respecta standardele europene. Licenta a fost retrasa din 8 februarie si din acel moment nu se mai poate produce nici un fel de vaccin, nici macar pe cel impotriva virusului de gripa noua.

Reprezentantii din Ministerul Sanatatii (MS) spun ca Institutul „Cantacuzino” din Capitala este in curs de reautorizare pentru a produce vaccinuri, conform unei proceduri uzuale, si ca nu exista nici o problema de fond in aceasta privinta, a declarat consilierul ministrului Sanatatii, prof. dr. Geza Molnar, pentru NewsIn.

„Institutul a avut termen pana in ianuarie 2010 sa fie reautorizat, iar in prezent este in curs de obtinere a noii autorizatii. Este, practic, o problema de uz curent, nicidecum una de fond. Pe de alta parte, la Cantacuzino nu se mai produceau oricum vaccinuri in aceasta perioada, deoarece pentru gripa AH1N1 s-a oprit productia dupa cinci milioane de doze, iar pentru vaccinul BCG (contra tuberculozei – n.r.) este in curs de instalare noua linie tehnologica. in privinta noului vaccin contra gripei sezoniere, productia va incepe prin luna mai, pentru ca imunizarea sa fie posibila din toamna”, a precizat Molnar.

Institutul Cantacuzino mai producea si vaccinul impotriva disteriei si tetanosului.

La inceputul lunii februarie, Agentia Nationala a Medicamentului a ridicat licenta vaccinului anti-TBC care se administreaza nou-nascutilor din aceleasi motive. (Sursa: realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here