imagesCAUBFCX6Cursurile la clasele I-VIII si la gradinitele din Capitala vor fi suspendate si marti, din cauza vremii, decizia fiind luata in urma consultarii Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti cu autoritatile locale, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu. „Ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile si in urma consultarilor cu autoritatile locale, conducerea Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a hotarat suspendarea cursurilor numai pentru prescolari si elevii din clasele I-VIII, pentru 9 februarie 2010 „, a precizat Banu.

El a mai spus ca in cazul in care parintii vor aduce copiii la gradinite, conducerile respectivelor unitati au obligatia sa ii primeasca si sa le asigure supravegherea pe toata durata zilei, conform programului obisnuit.

De asemenea, ISMB cere unitatilor de invatamant sa curete curtile si intrarile in scoli, astfel incat elevii, la revenirea la cursuri, sa poata avea acces usor si sa fie evitate eventuale accidente.

Cursurile la clasele I-VIII si la gradinite au fost suspendate luni, in Capitala si judetele Buzau, Calarasi, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Olt, Prahova si Teleorman, din cauza vremii nefavorabile.

Si in judetul Arges au fost suspendate luni cursurile, dar numai in localitatile Slobozia, stefan cel Mare, Garla, Popesti, Recea, Izvoru, Ungheni si Mozaceni.

Inspectoratele scolare vor anunta Ministerul Educatiei, pana luni dupa-amiaza, daca intreruperea cursurile va fi prelungita si marti din cauza ninsorii si a viscolului.

Premierul Emil Boc a declarat, dupa sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta, ca toate activitatile scolare vor fi reprogramate, iar programa va fi parcursa in integralitate si la scolile unde luni nu se desfasoara activitati scolare. „in acest sens, inspectorale scolare impreuna cu directorii institutiilor de invatamant trebuie sa prezinte Ministerului Educatiei, punctual, modalitatea de recuperare a programei scolare ce nu se parcurge in ziua de luni”, a spus Boc.

Conform reglementarilor in vigoare, suspendarea cursurilor se poate face la nivelul unitatii de invatamant, la cererea directorului si cu aprobarea inspectorului scolar general sau la nivelul grupurilor de unitati din acelasi judet, respectiv municipiu Bucuresti, la cererea inspectorului scolar general, cu aprobarea Ministerului Educatiei.

In ambele cazuri, suspendarea cursurilor este urmata de masuri privind parcurgerea integrala a programei scolare pana la sfarsitul semestrului, respectiv al anului scolar. Aceste masuri se stabilesc prin decizie a directorilor unitatilor de invatamant.

Bucurestiul si noua judete sunt sub avertizarea cod portocaliu pana luni, la ora 20.00. Potrivit avertizarii, in Bucuresti si judetele Giurgiu, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea si Ilfov va ninge abundent si va fi viscol puternic, determinand diminuarea semnificativa a vizibilitatii si troienirea zapezii. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here