images[1]Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a evitat sa comenteze decizia functionarilor publici de a intrerupe, marti, activitatea ca semn de protest fata de diminuarea salariilor si disponibilizari, aratand doar ca Guvernul nu are in acest an posibilitatea de a majora salariile.„Pentru cei care protesteaza pentru somajul tehnic, le spun ca vineri vom rezolva aceasta problema . Pentru cei care vor mariri de salariu, spun ca nu avem posibilitatea. Nu avem posibilitatea sa marim salariile”, a spus Vladescu, solicitat, marti, de jurnalisti sa comenteze greva functionarilor publici.

Premierul Emil Boc a anuntat, saptamana trecuta, ca prelungirea pentru 2010 a somajului tehnic va fi decisa in sedinta de vineri a Guvernului.

Aproximativ 45.000 de functionari publici din primarii, consilii judetene si locale, administratii financiare, politie comunitara au intrerupt activitatea, marti dimineata, la ora 8.30, pentru doua ore, nemultumiti de diminuarea salariilor si de disponibilizarile preconizate.

Functionari publici din toata tara au declansat greva de avertisment de doua ore, urmand sa intre in greva generala pe termen nelimitat pe 12 februarie, daca Guvernul nu va raspunde solicitarilor legate de cresterea salariilor mici si de pastrarea locurilor de munca. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here