imagesCAMS5J12De azi intra in vigoare noile amenzi pentru sanctionarea muncii la negru. Pentru un contract individual de munca neinregistrat la timp, angajatorii vor fi nevoiti sa platesca 1.500 de lei, iar pentru mai mult de 13  contracte suma urca pana la 20.000 de lei. Angajatorii sunt obligati sa inregistreze contractele individuale de munca cel tarziu cu o zi inainte de inceperea activitatii de catre salariat, potrivit unei Hotarari de Guvern care intra astazi in vigoare.

Actul normativ prevede sanctiuni aspre pentru cei care nu se conformeaza. De exemplu, pentru fiecare contract neinregistrat la timp se aplica o amenda de 1.500 lei. Pentru completarea registrului general de evidenta a angajatilor cu date eronate, amenda este intre 3.500 si 5.000 lei. Pentru mai mult de 13 contracte individuale de munca neinregistrate conform noilor reglementari, se aplica o amenda fixa de 20.000 lei.

Angajatorii sunt obligati sa inregistreze elementele de identificare ale salariatilor cel tarziu cu o zi inainte de inceperea activitatii.Tot cu o zi inainte de inceperea activitatii trebuie depus la inspectoratul teritorial de munca si registrul de evidenta a angajatilor, in forma electronica. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here