imagesCAK67SPMEditiile online ale ziarelor Gardianul si Ziua, care si-au sistat aparitia in format print la inceputul lunii ianuarie, nu vor mai fi disponibile nici online, incepand de luni, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii acestora.Potrivit lui Alecu Racoviceanu, membru in consiliul editorial al publicatiei, editia online a ziarului Gardianul a fost inchisa. De altfel, ultima actualizare a site-ului dateaza din 17 ianuarie.

„Incepand de azi (luni, n.r.), ziarul Ziua isi sisteaza si aparitia online”, a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Palsu, directorul general al publicatiei. Palsu a precizat ca la Ziua online lucrau 14 jurnalisti, carora le va fi intrerupt contractul de munca.

Ziarul Gardianul si-a suspendat aparitia in print incepand cu 6 ianuarie, in timp ce cotidianul Ziua si-a intrerupt aparitia in format tiparit din 7 ianuarie.

Ziarul Gardianul a fost lansat in 2002, cu Gabriel G. Stanescu – director general si Sorin Ovidiu Balan – redactor-sef. Printre colaboratorii primului numar s-au numarat Marius Guta, Magda Spiridon, Elena Tomulescu, Diana Protopopescu, Alecu Racoviceanu, Tatiana Dabija, Ioana Popescu si Paul Andone. Gardianul este editat de SC Best Media Press, colegiul editorial fiind format din Lidia Popeanga-Mitchevici, Alecu Racoviceanu si Val Valcu.

Ziarul Ziua este editat de grupul de presa Ziua, detinut 100% de Asociatia Salariatilor Petrom. Conform Biroului Roman de Audit al Tirajelor (BRAT), cotidianul Ziua a raportat, pentru perioada iulie – septembrie 2009, vanzari de 10.954 de exemplare pe aparitie in iulie 2009, de 11.352 de exemplare in august si de 10.796 de exemplare in septembrie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here