images[6]Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marti, dupa intalnirea pe care a avut-o cu reprezentantii sectoarelor, ca municipalitatea va suporta cresterea de 8,3% a pretului la gigacalorie, astfel ca bucurestenii nu vor plati majorarea.

„Legat de cresterea pretului la gigacalorie, am informat reprezentantii administratiei publice a sectoarelor Capitalei ca municipalitatea a acceptat sa suporte cresterea pretului, pretul pentru consum urmand sa nu se modifice”, a spus Oprescu.

Potrivit primarului Capitalei, valoarea subventiei la pretul gigacaloriei suportata de municipalitate este de 100 de milioane lei pe an.

Propunerea de marire a subventiei va fi introdusa pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a precizat Oprescu.

La intalnirea cu Sorin Oprescu, ce a avut loc la sediul Primariei Capitalei, au fost prezenti primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, viceprimarul de la Sectorul 1, Dan Tudorache si arhitectul sef al Sectorului 3, stefan Dumitrache, singurul care nu si-a trimis reprezentant fiind Sectorul 5.

Tarifele la energia termica livrata de ELCEN in Bucuresti si Constanta au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), adoptata la sfarsitul anului trecut, pe baza solicitarilor companiei. Pretul din Bucuresti a fost majorat la 146 lei pe gigacalorie.

„Noile tarife acopera costurile curente, dar raman in urma pierderi de peste 550 de milioane de lei”, declara, in urma cu o saptamana, directorul comercial al producatorului energetic, Irina Duica. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here